Усі побратими "Граніта" в шоці: На Буковині напали на учасника деокупації Київщини

Одним з представників ТЦК, яких на авто протаранили місцеві мешканці на Буковині та хотіли напасти з сокирою 8 березня, виявився сержант ЗСУ 10 гірсько-штурмової бригади Микола Мусензовий "Граніт", який звільняв Київщину від окупації та воював на Донбасі. Про це повідомляє 108-й окремий гірсько-штурмовий батальйон в складі 10-ї ОГШБ на своєму каналі у Telegram, передають Патріоти України.

"Наші військовослужбовці впізнають в працівнику ТЦК нашого побратима, сержанта Мусензового Миколу Леонідовича, що пройшов з нами важкі бої за деокупацію Київщини та в стримані ворога на Бахмутському напрямку", - йдеться у повідомленні.

Ще до повномасштабного російського вторгнення в Україну Мусензовий підписав контракт із ЗС РФ та був головним сержантом взводу. Після 24 лютого 2022 року став старшим групи, яка неодноразово виходила на штурми окупантів.

"Серед своїх побратимів заслужив повагу і лише позитивні відгуки! Його позивний "Граніт" повністю відповідає його фізичній і моральній витривалості. За свої бойові заслуги двічі нагороджений державною нагородою орденом за Мужність", - зазначили у батальйоні.

Український воїн два рази отримував важкі поранення. Після останнього - перевели до ТЦК. "Вимагаємо від правоохоронних органів суворого покарання щодо нападників і притягнути до відповідальності присутніх там правоохоронців за їхню бездіяльність", - наголошується у повідомленні.

Побратим "Граніта" Ігор Гоцан у своєму відеозверненні сподівається, що нападників не заберуть в армію, а позбавлять волі. "І от тепер я собі думаю: чи варто людині пройти пекло, втратити здоров'я, лишитися живому, аби вдома, на заході України, якийсь де*ільний гуцул на нього нападав з сокирою і обзивати піда*асом. Ви не мужики!", - наголосив Гоцан.

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...

Комісія Мінкульту фіксує розкрадання держмайна: З Почаївської лаври зникли цінні ікон, які передавалися в оренду Московському патріархату разом з архітектурним комплексом

субота, 27 липень 2024, 17:00

В ході перевірки збереження державного майна Свято-Успенської Почаївської лаври на Тернопільщині, яке перебуває у безоплатному користуванні УПЦ МП, виявлено низку порушень. Про це йдеться у звіті комісії Міністерства культури та інформаційної політики,...