Успіння Пресвятої Богородиці: Що обов'язково потрібно зробити в свято

Православні християни 28 серпня відзначають Успіння Пресвятої Богородиці. Це велике церковне свято належ до дванадесятих - найважливіших після Пасхи в православ'ї, передають Патріоти України.

Що потрібно зробити в Успіння: головні традиції

  • У свято віряни намагаються відвідати Всенічне бдіння в церкви, а також помолитися біля ікони Успіння Пресвятої Богородиці.
  • Бажано всією сім'єю помолитися до Божої Матері: вважається, що в Успіння Богородиця чує всіх, хто звертається до неї щиро і з чистою душею.

  • У молитвах до Божої Матері просять про здоров'я та кращу долю для дітей, про вдале заміжжя для доньок, міцність віри, допомогу в проходженні земних випробувань.
  • "На Успіння – огірки солити, на Сергія – капусту рубати". За старовинною традицією, на свято починали робити заготовки на зиму, варити медовуху, збирати гриби, ягоди, горіхи. Однак у наш час працювати вдома та на городі в це велике свято забороняється.
  • Успіння Пресвятої Богородиці здавна збігалося із закінченням робіт у полі, тому на честь свята наші предки влаштовували великий бенкет з освяченими їжею та напоями. Зараз також можна радісно відзначити свято, зібравшись за одним столом з родиною та друзями.
  • В Успіння важливо допомагати нужденним, подавати милостиню, дарувати світло та любов ближнім.
  • Із закінченням Успенського посту починалася пора сватань та весіль. За давнім повір'ям, сватання на Успіння – до щасливого шлюбу і вічного кохання.

Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: Опитування показало, за яких умов

четвер, 2 травень 2024, 15:56

Більшість українців все ще планують повернутися до України (26% точно та 26% скоріше). З них 61% планує це зробити після війни, передають Патріоти України. з посиланням на дані опитуванняInfo Sapiens. Остаточне закінчення війни / припинення бойових ді...

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...