В аеропорту Кишинева росіянин відкрив стрілянину, є жертви

Сьогодні, 30 червня в аеропорту Кишинева сталася стрілянина. Про це повідомляє місцеве видання Рoint, передають Патріоти України.

За інформацією видання, стрільцем виявився громадянин Російської Федерації, який прибув до Кишинева рейсом з Туреччини. Спочатку він вистрілив у прикордонника, а потім у охоронця, який нібито намагався знешкодити нападника. Повідомляється, що прикордонник загинув.

Працівників аеропорту евакуювали з будівлі. Пізніше росіяни, який вчинив стрілянину, забарикадувався в приміщенні аеропорту. Причини, через які чоловік вчинив стрілянину і як він потрапив до аеропорту з пістолетом, поки що не відомі.

Згодом інформацію про стрілянину підтвердило Міністерство внутрішніх справ країни. "У Кишинівському міжнародному аеропорту стався інцидент, у ході якого іноземний громадянин, якому не дозволили в'їхати на територію Республіки Молдова, застосував вогнепальну зброю", — йдеться у повідомленні.

Громадянство нападника МВС Молдови не уточнює. Також у відомстві повідомляли про щонайменше про двох загблих. "МЗС України відслідковує ситуацію в аеропорту м. Кишинів. Дипломати взаємодіють із молдовською владою задля отримання деталей, з‘ясовують можливу наявність українців", - зазначив офіційний представник МЗС України Олег Ніколенко.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...