В Атлантичній раді здивувалися, чому Зеленський не оголосить повну мобілізацію в Україні

Старший науковий співробітник американського аналітичного центру "Атлантична рада" Мелінда Гарінг після поїздки в Україну поділилася своїми враженнями від зустрічей із бійцями Сил оборони. Про це повідомляє Sky News, передають Патріоти України.

"Я провела деякий час, розмовляючи з українськими солдатами, коли була в Запорізькій області", — сказала Герінг, зазначивши, що українські захисники сповнені рішучості, непохитні, але дуже втомлені.

Воюють уже 600 днів

"Вони воюють уже понад 600 днів. Їх так і не замінювали, у них, по суті, не було можливості побути вдома. У них 30 вихідних на рік, і це не 30 днів поспіль, а відрізками по 10 днів", — уточнила представниця Атлантичної ради.

Вона також додала, що військовослужбовцям потрібна перерва, і вони відчувають, що не все українське суспільство йде на необхідні жертви, що Зеленський не перевів країну на військові рейки.

"Тому я вважаю це серйозною проблемою. Не розумію, чому Зеленський не мобілізував усе суспільство й економіку", — зазначила наукова співробітниця зі США.

"Я почула розчарування через те, що військові не розуміють, яким є кінцевий план, через те, що Зеленський чітко не говорить, як має виглядати кінець війни", — сказала вона.

І уточнила також, що й у Вашингтоні обговорюється те, що слід вважати кінцем війни — вихід до кордонів 1991 року, з Кримом чи без тощо. Але військовослужбовці на передовій кажуть, що "ми просто хочемо додому, і щоб на наші домівки не летіли ракети — ось, що перемога для нас".

Проблеми, з якими стикаються бійці ЗСУ

Мелінда Харінг зазначила й інші складнощі, з якими стикаються українські військовослужбовці.Серед іншого, це розпад сімей. Один військовослужбовець зі Львівської області розповів, що дає уроки музики своїй доньці по FaceTime, щоб зберігати сімейні зв'язки.

"Широко поширені проблеми, пов'язані з розлученням, зловживанням алкоголем і ПТСР — усе це зачіпає військовослужбовців країни", — додала вона, особливо відзначивши "безліч випадків ПТСР".

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...

Підозрюваного у вбивстві Фаріон ретельно готували до злочину: Експерт-криміналіст вказав на важливі ознаки

субота, 27 липень 2024, 14:00

В'ячеслава Зінченка, якого підозрюють у вбивстві професорки Ірини Фаріон, міг хтось готувати та тренувати. Про це розповів кримінальний психолог Юрій Ірхін в ефірі "Київ 24", передають Патріоти України. Експерт наголошує, що психіка 18-річної людини д...