В Ірпені населення вийшло на протест проти ромів після побиття місцевого жителя

В Ірпені Київської області близько 50 осіб влаштували протестну акцію після того, як напередодні двоє представників ромської народності побили місцевого мешканця, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нацполіцію.

Дослівно поліція: "Захід почався 17 жовтня близько 15:00 на одній із вулиць Ірпеня. До акції долучились близько 50 громадських активістів, які висловлюють свою позицію щодо діяльності осіб однієї з народностей на території міста".

Громадську безпеку під час заходу забезпечували працівники Бучанського райуправління поліції, управління превентивної діяльності, поліція діалогу, спецпризначенці. На місці події перебувало керівництво поліції Київщини.

Речниця ГУ НП у Київській області Ірина Прянишникова розповіла, що акція протесту відбулася після побиття ромами місцевого жителя.

Пряма мова Прянишникової: "Вчора трапився випадок, коли двоє представників ромської народності завдали легких тілесних ушкоджень одному з жителів Ірпеня. Ми відкрили кримінальне провадження".

За її словами, учасники акції вийшли висловити свою позицію щодо діяльності ромської народності на території Ірпеня. Вона додала, що правоохоронці просили потерпілого зв'язатися з правоохоронцями, щоб отримати більше інформації щодо цього випадку.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...