"У мене вага 49 кг": На Львівщині чоловік відмовився від мобілізації, бо вважав себе "обмежено придатним"

У Львівській області до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який отримав повістку, але відмовився від мобілізації через стан свого здоров'я і побоювання, що його дружина стане вдовою. Про це йдеться у вироку Стрийського міськрайонного суду Львівської області, передають Патріоти України.

За даними суду, чоловіка 29 травня 2023 року визнали придатним до військової служби. Того ж дня він отримав повістку та повинен був прийти до військкомату, проте житель Львівщини ухилився від мобілізації.

На суді чоловік провину визнав та розкаявся. Він заявив, що не прийшов до військкомату, оскільки боявся, що його відправлять на службу до військової частини поблизу у зони бойових дій. Також чоловік додав, що він нібито мав служити у десантно-штурмових військах, хоча має проблеми зі здоров'ям та важить 49 кілограмів.

"Вважає, що такий стан речей за його участі аж ніяк не принесе користі державі. Вказав також, що до часу оголошеного в Україні воєнного стану він був непридатним для військової служби у мирний час та обмежено придатним у воєнний час, і причин для зміни таких обставин не було й йому досі залишаються незрозумілими. Тому підсумовує, що вчинив так, побоюючись за те, що його дружина та малолітня дочка залишаться відповідно вдовою та сиротою, чого б йому дуже не хотілось, та вважає, що вчинив вірно", - йдеться у матеріалах справи.

Суд визнав чоловіка винним за ст.336 КК України та засудив до 3 років позбавлення волі. Цей вирок ще можна оскаржити в апеляційному суді.

“Я можу собі накрутити думок": Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив перші заяви після суду

субота, 27 липень 2024, 21:22

Підозрюваний у вбивстві громадської діячки та екснардепки Ірини Фаріон 18-річний мешканець Дніпра В’ячеслав Зінченко після судового засідання, на якому йому обрали запобіжний захід, кілька хвилин поспілкувався із журналістами. Відео розмови опублікован...

Запропонував старенькій киянці допомогу: Власниця трикімнатної квартири на Печерську пустила до себе незнайомця і стала безхатьком

субота, 27 липень 2024, 21:00

Власниця трикімнатної квартири на Печерську на схилі років опинилась на вулиці через зухвалого шахрая, який привласнив її помешкання. За словами правоохоронців, 48-річний чоловік підшукував людей без родичів, які мають у власності нерухомість. Таким чи...