В США існує "місто-долгожителів" Лома-Лінда і його мешканка розкрила свій раціон. Можливо, саме у її звичці харчуватися хтось знайде відповідь, чому американці з цієї "блакитної зони" живуть довше приблизно на десять років, ніж решта населення Америки, зазначають Патріоти України.
Еліза Ченг - дієтологиня з цієї скромної місцини каліфорнійського штату. У своїй колонці CNBC Make it вона описала, що їсть. За її словами: "Кожна людина має унікальні потреби, і важливо знайти підхід до харчування, який працює саме для вас".
Раціон мешканки Лома-Лінди:
-
Сніданок. Еліза Ченг прокидається о 6 ранку й одразу випиває 250 мл води кімнатної температури. Іноді додає до неї лимон. Далі снідає мискою цільнозернових пластівців: заливає їх рослинним молоком та додає фруктів. За словами Ченг, пластівці дають їй тривале відчуття насичення. Щодо молока - вона обирає мигдальне. "Зазвичай я обираю мигдальне молоко, тому що воно містить вітаміни групи В і залізо, які необхідні для регулювання росту і сили м'язів", - стверджує Ченг.
-
Ранковий перекус. Ченг каже, що зазвичай починає працювати о 7:45 ранку, і десь через кілька годин після початку робочого дня робить міні-перерву. Її перекуси доволі різні: або батончик з мюслями/горіхами/насінням, або сирна паличка разом с соком, або йогурт зі жменею мюслів.
-
Ченг зазвичай обідає приблизно опівдні. Їсть також варіативно, але завжди в її тарілці присутня комбінація вуглеводів, білків, жирів, овочів та деяких фруктів. "Останнім часом моїм фаворитом є рис на пару зі смаженою броколями та цвітною капустою, покритими медовою глазур'ю, та твердим тофу, обсмаженим у фритюрі. У дні, коли я їм рибу, я замінюю тофу на лосося", - каже Ченг. За її словами, вона часто їсть на обід боби, тофу, сочевицю, квасолю, соєве м'ясо тощо, оскільки з дитинства старається їсти багато білка рослинного походження.
-
Післяобідній перекус. Він припадає десь на 13:45, і це час для солодкого у житті Ченг. "У цей час я віддаю перевагу чомусь солодкому, щоб підвищити рівень цукру в крові, наприклад, шматочку шоколаду, банану з горіховим маслом або полуниці з "Нутеллою", - стверджує дієтолог.
-
Вечеря. Востаннє Ченг їсть десь о 17:00. Вона любить вечеряти "боулами" - "тарілками" з білим або коричневим рисом, до яких може дати кунжут, смажений тофу, соус на смак (в її випадку - в'єтнамський "хойсін"), водоростями норі. Пропорція така: половину миски вона заповнює овочами та рисом, а іншу половину - білком.
Іноді Ченг їсть на ніч, коли відчуває голод. Легкий перекус дозволяє собі о 20:00. Зазвичай, це йогурт зі смаком меду. Іноді Ченг додає до нього горіхів, щоб отримати корисні жири.
Військовий, командир відділення 24-ї ОШБр "Айдар" ЗСУ Станіслав Бунятов окремо подякував тим росіянам, котрі вирішують придбати гру "S.T.A.L.K.E.R. 2" та, таким чином, доклались до допомоги Збройним силам України. Про це він написав на своєму Telegram-...
У колишньої очільниці Хмельницької обласної медико-соціальної експертної комісії Тетяни Крупи виявили, окрім вилучених 5 мільйонів доларів, ще 592 тисячі доларів на рахунку у польському банку. Про це заявив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прок...