У США існує "місто-долгожителів" Лома-Лінда: Чим харчуються його мешканці

В США існує "місто-долгожителів" Лома-Лінда і його мешканка розкрила свій раціон. Можливо, саме у її звичці харчуватися хтось знайде відповідь, чому американці з цієї "блакитної зони" живуть довше приблизно на десять років, ніж решта населення Америки, зазначають Патріоти України.

Еліза Ченг - дієтологиня з цієї скромної місцини каліфорнійського штату. У своїй колонці CNBC Make it вона описала, що їсть. За її словами: "Кожна людина має унікальні потреби, і важливо знайти підхід до харчування, який працює саме для вас".

Раціон мешканки Лома-Лінди:

  • Сніданок. Еліза Ченг прокидається о 6 ранку й одразу випиває 250 мл води кімнатної температури. Іноді додає до неї лимон. Далі снідає мискою цільнозернових пластівців: заливає їх рослинним молоком та додає фруктів. За словами Ченг, пластівці дають їй тривале відчуття насичення. Щодо молока - вона обирає мигдальне. "Зазвичай я обираю мигдальне молоко, тому що воно містить вітаміни групи В і залізо, які необхідні для регулювання росту і сили м'язів", - стверджує Ченг.
  • Ранковий перекус. Ченг каже, що зазвичай починає працювати о 7:45 ранку, і десь через кілька годин після початку робочого дня робить міні-перерву. Її перекуси доволі різні: або батончик з мюслями/горіхами/насінням, або сирна паличка разом с соком, або йогурт зі жменею мюслів.
  • Ченг зазвичай обідає приблизно опівдні. Їсть також варіативно, але завжди в її тарілці присутня комбінація вуглеводів, білків, жирів, овочів та деяких фруктів. "Останнім часом моїм фаворитом є рис на пару зі смаженою броколями та цвітною капустою, покритими медовою глазур'ю, та твердим тофу, обсмаженим у фритюрі. У дні, коли я їм рибу, я замінюю тофу на лосося", - каже Ченг. За її словами, вона часто їсть на обід боби, тофу, сочевицю, квасолю, соєве м'ясо тощо, оскільки з дитинства старається їсти багато білка рослинного походження.
  • Післяобідній перекус. Він припадає десь на 13:45, і це час для солодкого у житті Ченг. "У цей час я віддаю перевагу чомусь солодкому, щоб підвищити рівень цукру в крові, наприклад, шматочку шоколаду, банану з горіховим маслом або полуниці з "Нутеллою", - стверджує дієтолог.
  • Вечеря. Востаннє Ченг їсть десь о 17:00. Вона любить вечеряти "боулами" - "тарілками" з білим або коричневим рисом, до яких може дати кунжут, смажений тофу, соус на смак (в її випадку - в'єтнамський "хойсін"), водоростями норі. Пропорція така: половину миски вона заповнює овочами та рисом, а іншу половину - білком.

Іноді Ченг їсть на ніч, коли відчуває голод. Легкий перекус дозволяє собі о 20:00. Зазвичай, це йогурт зі смаком меду. Іноді Ченг додає до нього горіхів, щоб отримати корисні жири.

Тепер "світить" тюрма: Ватник із Одеси підняв російський прапор над Бундестагом за допомогою дрона (відео)

субота, 18 травень 2024, 20:02

Українець, який підтримує російське вторгнення в Україну, 9 травня за допомогою безпілотника підняв прапор РФ над німецьким парламентом. Відео інциденту було поширене у соцмережах, передають Патріоти України. В радіусі близько 5,6 кілометра навколо Бун...

Про мотивацію

субота, 18 травень 2024, 19:54

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...