В Україні хочуть відмовитися від переведення годинників: Що треба знати про ініціативу

У парламенті зареєстрували законопроєкт про відмову від сезонного переведення стрілок годинників. Проєкт закону "Про обчислення часу" зареєстрував перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук. Наразі текст законопроєкту відсутній на сайті ВР, передають Патріоти України.

"Сьогодні зареєстрував законопроєкт "Про обчислення часу в Україні", яким передбачається встановлення й закріплення єдиного київського часу та відмову від подальшого сезонного переведення стрілок годинників", - написав Стефанчук у Facebook.

Щорічний перехід на літній час і повернення на поясний негативно впливає на здоров'я людей: погіршується самопочуття, знижується працездатність, спостерігається значне загострення хронічних хвороб, наголошував він.

"Прийняття закону забезпечуватиме стабільний природній цикл життєдіяльності людини, сприятиме покращенню стану здоров'я і підвищенню працездатності населення". Законопроєкт також спрямований на протидію агресії з боку Російської Федерації, заявив Стефанчук.

"Як відомо, на тимчасово окупованих територіях України протиправно встановлений час держави-агресора. Закріплення на всій території України єдиного київського часу дасть змогу зміцнити наші безпекові позиції та сприятиме деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій".

Ухвалення законопроєкту сприятиме євроінтеграційним прагненням України, оскільки 84% жителів країн ЄС віддали голоси за скасування переходу на літній та зимовий час, що було підтримано Європейським парламентом, додав перший заступник голови ВР.

Житель Тернополя намагався відправити за кордон посилки з унікальними древніми скам'янілостями, але втрутилася митниця (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 22:44

Тернополянин спакував три посилки із десятьма древніми каменями із відбитками істот, що належать до унікальних палеонтологічних зразків. Про це йдеться у повідомленні Київської митниці, передають Патріоти України. Цінні артефакти мали прямувати до США,...

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...