В Україні оновили правила програми єОселя: Хто може купити житло під 3−7% річних і що треба знати

Програма державного пільгового іпотечного кредитування «єОселя», що запрацювала з серпня 2023 року, оновить свої правила з листопада-грудня. Рішення про це було ухвалено на черговому засіданні Кабінету міністрів України, передають Патріоти України.

Як повідомляє пресслужба Кабміну, програму було оновлено з метою зробити її більш орієнтованою на нове або здане в експлуатацію житло не більше трьох років тому. Водночас уряд розширив можливості для внутрішньо переміщених осіб за програмою.

Так, оновлені правила передбачають можливість придбати житло за програмою:

  • житло, збудоване не більше 10 років тому: ВПО, членам їхніх сімей, за умови, що ті беруть іпотеку в інтересах ВПО — в усіх регіонах; військовослужбовцям і правоохоронцям, медикам, освітянам, науковцям, ветеранам і членам сімей — у Чернігівській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Херсонській областях.
  • житло, збудоване не більше ніж 3 роки тому: військовослужбовцям і правоохоронцям, медикам, педагогам, науковцям, ветеранам і членам родин у решті регіонів. Усі інші громадяни зможуть купувати квартири і будинки, побудовані до трьох років тому на всій території країни.
  • також узяти участь у програмі не зможуть ВПО, якщо вони або члени їхньої сім'ї вже отримали пільгову іпотеку на кошти гранту Кредитної установи для відновлення (KfW).

"Ти продав душу терористичному диктатору": Американець з UFС розкритикував бійця з РФ за дружбу з Кадировим

середа, 9 жовтень 2024, 19:55

Колишній чемпіон UFC американець Шон Стрікленд розкритикував російського бійця UFC Хамзата Чімаєва, який нещодавно в Instagram привітав з днем народження кремлівську маріонетку Рамзана Кадирова. Про це повідомляє Championship Rounds, передають Патріоти...

ДБР затримало військового, який публічно залишив військо (фото)

середа, 9 жовтень 2024, 19:27

У середу, 9 жовтня, працівники Державного бюро розслідувань затримали військовослужбовця 56-ї ОМПБр Сергія Гнезділова, який самовільно залишив військову частину (СЗЧ). Про це повідомила пресслужба ДБР у Telegram, передають Патріоти України. Попередньо ...