В Україні пом'якшать карантин з 10 червня: Що буде дозволено і в яких областях - пояснення МОЗ

Згідно з планом виходу з карантину, в Україні з середи, 10 червня, розпочинається новий етап пом'якшення обмежень у зв'язку з пандемією коронавірусу. Однак, це станеться тільки в тих областях, де дозволяє епідеміологічна ситуація, передають Патріоти України.

Що буде дозволено

Як повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, з 10 червня в Україні вводяться такі пом'якшення:

  • відновлюють роботу бази відпочинку і санаторії, за винятком дитячих таборів;
  • буде дозволено проведення масових культурно-мистецьких заходів з обмеженням не більш однієї людини на 5 квадратних метрів.

Варто відзначити, що в Україні діє адаптивний карантин і тільки ті регіони, які відповідають санітарно-епідеміологічним показникам щодо інфікування коронавірусів, можуть переходити на наступний етап ослаблення.

Які області не готові до послаблення

Станом на понеділок, 8 червня, десять регіонів України не готові до ослаблення карантинних заходів, через невідповідність критеріям МОЗ.

Зокрема поки не зможуть цього зробити місто Київ (инцидентность 15,06), Волинська область (инцидентность 14,26), Житомирська область (инцидентность 12,84), Закарпатська область (инцидентность 14,36), Львівська область (инцидентность 18,40 ), Рівненська область (инцидентность 26,11), Чернівецька область (инцидентность 35,62), Чернігівська область (инцидентность 12,32).

Крім того, не готові до пом'якшення карантину тимчасово окуповані АР Крим та місто Севастополь - через відсутність даних.

Де можуть посилити карантин

Тим часом в Україні епідемія коронавірусу не припиняється, кількість інфікованих не зменшується. За минулу добу зафіксовано 463 нових випадки.

Зокрема, в Києві збільшилася кількість інфікованих. За минулу добу захворіли 72 людини, серед них 6 медиків. На сьогодні в столиці вже 3 490 підтверджених випадків захворювання COVID-19.

Протягом декількох днів столична влада відстежуватимуть динаміку захворюваності і приймати рішення щодо посилення карантинних заходів.

За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, жорсткі заходи можуть ввести також у деяких областях. Рішення з цього питання будуть приймати виходячи з епідеміологічної ситуації.

Що таке адаптивний карантин

Нагадаємо, що головними критеріями для послаблення обмежень під час адаптивного карантину визначено:

  • інцидентність - кількість випадків коронавірусної хвороби на сто тисяч населення;
  • заповненість ліжок в медустановах, які відведені для лікування хворих;
  • показник тестування на сто тисяч населення.
Джерело: Апостроф

Житель Тернополя намагався відправити за кордон посилки з унікальними древніми скам'янілостями, але втрутилася митниця (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 22:44

Тернополянин спакував три посилки із десятьма древніми каменями із відбитками істот, що належать до унікальних палеонтологічних зразків. Про це йдеться у повідомленні Київської митниці, передають Патріоти України. Цінні артефакти мали прямувати до США,...

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...