В Україні різко переписали ціни на популярний овоч: Що відбувається і чого чекати далі

Ціни на помідори в Україні за останні три тижні зросли на 12%, досягнувши на оптових ринках 40-55 грн/кг, а в магазинах вони вже коштують 60-70 грн/кг. Це майже у 2,4 рази дорожче, ніж наприкінці серпня 2023 року, передають Патріоти України.

Про це повідомляють аналітики EastFruit. Основною причиною цього є різке скорочення пропозиції томатів, особливо у місцевих комбінатах, що суттєво впливає на ринок.

За словами експертів, значне зниження пропозиції томатів на ринку обумовлене декількома факторами. Перш за все, це несприятливі погодні умови, які призвели до втрати значної частини врожаю ґрунтових помідорів. Багато фермерів не змогли забезпечити планову кількість продукції, що призвело до дефіциту на ринку.

Крім того, скорочення вибірок у місцевих комбінатах також посилило проблему. Вибірки були малооб'ємними та нестабільними, що унеможливлювало стабільне постачання продукції. В результаті, тепличні помідори, на які попит залишається високим, стали основним товаром на ринку, що спричинило підвищення цін.

На сьогоднішній день оптова ціна на помідори в Україні коливається в межах 40-55 грн за кілограм, що в середньому на 12% більше, ніж наприкінці минулого тижня. Для споживачів у магазинах ціни варіюються від 60 до 70 грн за кілограм. Це суттєве зростання цін, враховуючи, що на кінець серпня 2023 року томати коштували у 2,4 рази дешевше.

Експерти не виключають, що ціни на помідори продовжуватимуть зростати й надалі. Це пов'язано з очікуваним подальшим скороченням пропозиції, оскільки сезон літніх теплиць добігає кінця, а врожаї з відкритого ґрунту вже майже не постачаються на ринок.

"Розбите серце": Жінка розлучилася з чоловіком через два тижні після весілля і назвала причину

середа, 4 вересень 2024, 23:55

Жінка з розбитим серцем розлучилася з чоловіком всього через два тижні після весілля. Вона не змогла пробачити йому те, що він зробив на своїй парубочій вечірці. Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Наречена організувала виїзне весілля з бат...

Українцям відмовляють в субсидіях: Ось хто не отримає допомоги від держави

середа, 4 вересень 2024, 23:40

В Україні діє спрощений механізм звернення по таку допомогу – без збирання довідок та витрачання часу на заповнення декларації. Водночас в отриманні субсидії може бути відмовлено – проте, якщо виправити помилки, отримати її все одно можна буде, передаю...