В Україні розпочався весняний призов до ЗСУ: Кого візьмуть до армії та хто має право на відстрочку

В Україні здійснюється не лише мобілізація, пов'язана з російською агресією, а й щорічний призов до армії. Весняний розпочався 1 квітня та триватиме до червня 2022 року, передають Патріоти України.

Згідно з указом президента, осінній призов розпочнеться у жовтні і закінчиться у грудні 2022 року. Призову на строкову службу підлягають громадяни України, придатні для цього за станом здоров'я, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років та не старше 27 років, які не мають права на відстрочку.

Відповідно до законодавства, строковики залучають насамперед до комплектування арсеналів, баз, складів, центрів зберігання боєзапасів та на посади, пов'язані із забезпеченням життєдіяльності військових частин у пунктах постійної дислокації, а не до участі у бойових діях. В умовах широкомасштабного вторгнення росії особливості призову на строкову службу визначаються також законодавчими актами військового становища.

За законом відстрочку надають, зокрема, тим, у кого батьки або один з них непрацездатний, батьку трьох і більше маленьких дітей або дитини з інвалідністю. Відстрочення від призову на строкову військову службу може надаватися студентам на період навчання, а також аспірантам, інтернам чи докторантам.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...