Прирівняли до учасників бойових дій: В Україні ввели нові виплати медикам із коронавірусом

Верховна Рада на позачерговому засіданні 7 травня ухвалила законопроєкт, який удосконалить страхування медиків від коронавірусу COVID-19. За законопроєкт №3376-1 проголосували 340 народних депутатів, передають Патріоти України.

Документ передбачає, що медпрацівники, хворі на COVID-19, прирівнюються до учасників бойових дій і отримують такі самі виплати.

У разі встановлення групи інвалідності для медпрацівника в результаті зараження СOVID-19 уряд виплачуватиме компенсацію в розмірі не менше ніж 300 прожиткових мінімумів (600 тисяч грн). Виплати сім'ї медичного працівника в разі летального результату складуть 750 прожиткових мінімумів (1,5 млн грн). Крім виплат, на членів сім'ї медика поширюватимуться інші соціальні гарантії, які мають сім'ї загиблих військових.


У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...

Катерина Кухар відреагувала на критику військового Олександра Терена і зізналася, чи танцює під Чайковського

субота, 20 квітень 2024, 15:52

Прима-балерина і керівниця хореографічного коледжу Катерина Кухар прокоментувала висловлювання військового Олександра Терена про те, що вона і танцюрист Олександр Стоянов «заробляють на балетних постановках російських композиторів», передають Патріоти ...