В українській розвідці пояснили, чому приховують статистику українських полонених

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов розповів, чому не озвучується статистика щодо військових ЗСУ, які потрапили у полон, передають Патріоти України.

"Ми не коментуємо цифри ані українських військовополонених, ані тих, які знаходяться в руках окупантів, ані рашистів, які знаходяться в українському полоні. Тому, що триває підготовка до наступних обмінів, триває переговорний процес і це чутлива інформація, яка може вплинути на цей процес. А також тому, що держава-агресор часто нехтує та не виконує норми міжнародного права", - пояснив він.

За словами представника ГУР, країна-агресор навіть не інформує Міжнародний комітет Червоного Хреста про факт перебування людини в полоні.

"Про когось дають відомості, про когось не дають, про когось дають із великим запізненням. Українські військовополонені перебувають у різних місцях, у тому числі й у тимчасово окупованих територіях і на території РФ також", - додав Юсов.

Він розповів, що Україна збирає всю інформацію про порушення прав військовополонених - про недостатню медичне обслуговування, проблеми з харчуванням, а також інші засоби впливу, які застосовуються проти українських військових.

Що буде, якщо поштою прийшла повістка і людина не з’явиться до ТЦК - пояснення

неділя, 29 вересень 2024, 17:43

Повістка вважається врученою, якщо її отримано, відмовлено від отримання або адресат відсутній за місцем проживання, передають Патріоти України. Спосіб отримання повісток до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) зазн...

В Україні побачили надпотужний 800-сильний "Гелендваген" для бездоріжжя (фото)

неділя, 29 вересень 2024, 16:52

У Києві помітили новий Brabus 800 4×4². Надпотужний варіант "Гелендвагена" призначений для бездоріжжя. Світлини авто опублікували на сторінці t.o.p.c.a.r.s_ua в Instagram, передають Патріоти України. Позашляховик Brabus 800 4×4² створений на базі екстр...