В умовах нульової гравітації: Мозок космонавтів наповнюється рідиною поза межами Землі

Згідно з нещодавнім дослідженням неврологів, мізки космонавтів збільшуються через те, що в них переходить більше рідини з організму.

Довгі космічні польоти викликають розширення мозку в космонавтів через рідини, яка потрапляє в їхні голови за відсутності гравітації, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Група європейських неврологів провела дослідження, згідно з яким шлуночки головного мозку 11-ти космонавтів, які повернулися на Землю, були збільшені на 11%. Навіть після 7 місяців з моменту їх повернення з космосу, порожнини головного мозку були на 6% більше від їх нормального розміру.

Вчені припускають, що збільшення мізків космонавтів через надмірну кількість рідини, яка потрапляє туди під час польотів в невагомості, могло привести до погіршення зору.

"Нам потрібно по-справжньому перевірити мозок, перевірити зорову систему, перевірити когнітивні функції, тому що ми не знаємо, який вплив це справляє, і перевірити людей, які провели різні періоди в космосі, щоб дізнатися, чи продовжує цей ефект розвиватися", – розповіла нейробіолог Університету Антверпена Анжеліка Ван Омберген.

Український легіонер героїчно витяг "Реал" у протистоянні з "Манчестер Сіті": Результати чвертьфіналів Ліги чемпіонів УЄФА

четвер, 18 квітень 2024, 6:15

У чвертьфіналі Ліги чемпіонів 2023/24 мюнхенська "Баварія" вибила лондонський "Арсенал", а українець Андрій Лунін забезпечив мадридському "Реалу" перемогу над англійським "Манчестер Сіті". . Ліга чемпіонів, 1/4 фіналу, матчі-відповіді. "Баварія" – "...

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...