Варто знати! Чи можна подати заяву про відстрочку в ТЦК поштою чи від адвоката - пояснення

Відстрочка від мобілізації дозволяє громадянам України призовного віку відстрочити призов у відповідності до чинного законодавства. Перелік підстав для отримання відстрочки визначений законом України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", передають Патріоти України.

За наявності документально підтверджених підстав для оформлення відстрочки військовозобов'язаний може подати в ТЦК відповідну заяву. Як направити цей документ до військкомату, читайте в матеріалі OBOZ.UA.

Чи можна подати заяву на відстрочку поштою або через адвоката

Військовозобов'язаний має подати заяву про відстрочку особисто, а не через Укрпошту чи електронну пошту, каже начальник групи комунікації Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін.

"За наявності підстав для одержання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації військовозобов'язані особисто подають на ім'я голови комісії районного ТЦК та СП заяву за формою, визначеною у додатку 4, до якої додаються документи, що підтверджують право на відстрочку, або копії таких документів, засвідчені в установленому порядку, зазначені у переліку згідно з додатком 5", – сказав він, посилаючися на постанову Кабміну № 560.

Істомін підкреслив: заява подається не через рідних, адвокатів або через пошту, а саме особисто заявником. За його словами, до ТЦК та СП Полтавської області заяви на оформлення відстрочок відправляють такими способами.

Усі такі заявники отримують відповідь, що згідно з постановою Кабміну № 560 заяву подають на ім'я голови комісії ТЦК та СП особисто. Подібні відповіді отримують й адвокати заявників.

Як подавати заяву на відстрочку за словами адвокатки

Водночас адвокатка Марина Бекало каже, що військовозобов'язані можуть відправити заяву на оформлення відстрочки поштою або через довірену особу.

Вас може зацікавити:"Вбрання колонізатора", жовта сукня в Японії і не тільки: найскандальніші образи перших леді. Фото

Вас може зацікавити:Українці отримуватимуть від держави по 2 тис. грн за кожен гектар землі: хто може розраховувати

За її словами, згідно з пунктом 58 постанови Кабміну № 560, заява на відстрочку подається особисто на ім'я голови комісії районного (міського) ТЦК або його відділу, та має бути зареєстрована.

У пункті 58 водночас не йдеться про особисту присутність заявника та не встановлено заборони подання такої заяви поштою.

Також у тексті документа не вказано, що ТЦК може відмовитися від розгляду заяви, якщо вона надіслана поштою.

Отже, надіслати Укрпоштою заяву на відстрочку з документами теж можна і в ТЦК повинні її зареєструвати, стверджує адвокатка.

Та додає: ТЦК не має права відмовити в розгляді заяви або в наданні відстрочки через те, що документи надійшли поштою.

Про результати розгляду заяви мають повідомити телефоном або електронною поштою, або ж надіслати листа. Після цього заявник може прибути в ТЦК для отримання довідки про відстрочку, каже Марина Бекало.

Чоловік з'їв гриби для того, щоб "психологічно розслабитися" й втратив статевий орган

понеділок, 30 вересень 2024, 22:04

В Австрії чоловік ампутував власний пеніс сокирою після того, як прийняв велику дозу психоделічних грибів. Про це повідомляє New York Post, передають Патріоти України. На щастя, лікарі змогли пришити відрізаний орган. Шокувальна історія пацієнта є перш...

Дональд Фредович може звинувачувати гаїтян: У Лас-Вегасі встановили 13-метрову статую оголеного Трампа (відео)

понеділок, 30 вересень 2024, 21:43

У Лас-Вегасі США 28 вересня встановили 13-метрову статую оголеного кандидата у президента США Дональда Трампа. Про це повідомило американське онлайн-видання The Wrap, передають Патріоти України. Статуя виготовилена з арматури, вкритої пінопластом, й ва...