Ваш смартфон, ноутбук і навіть робот-пилосос можуть вибухнути будь-якої миті! З'явилося офіційне попередження

У більшості випадків виробники використовують літій-іонні батареї для виготовлення смартфонів, ноутбуків, побутових приладів та навіть дитячих іграшок. Але попри таку популярність застосування акумулятора, він небезпечний для людей, тому що може легко загорітись. Про це повідомила Австралійська комісія з питань конкуренції та захисту прав споживачів (ACCC), яка опублікувала звіт із попередженнями про небезпеку продукту. Там вказано, що літій-іонні батареї несуть "рідкісну, але серйозну небезпеку займання" через летку рідину, яка має здатність швидко випаровуватись, передають Патріоти України.

У разі перенагрівання приладу, рідина може спалахнути. Таку пожежу важко загасити, тому що батареї створюють ланцюгову реакцію і вогонь переходить на інші предмети.

В ACCC повідомили, що у липні 2023 року австралієць загинув через загоряння електровелосипеда. Несправна літій-іонна батарея спровокувала пожежу, яка охопила весь перший поверх будинку та автомобіль, що стояв поруч.

Щоб погасити вогонь, викликали 14 пожежних машин, рятувальники всю ніч боролися з тим, щоб уникнути повторного загоряння батареї.

За даними організації, попит на літій-іонні акумулятори лише зростає, оскільки наше життя стає все більш орієнтованим на технології.

Як уникнути загоряння батареї:

  • Використовуйте безпечні методи заряджання приладів;
  • Від'єднуйте прилади від мережі, коли вони повністю заряджені;
  • Заряджайте акумулятор у прохолодному та сухому місці, подалі від легкозаймистих матеріалів (диван, ліжко, килим);
  • Не користуйтесь приладами, якщо ви побачили ознаки перегрівання;
  • Правильно утилізовуйте батареї, а не просто викидайте їх на смітник.

Сеул вимагає у МОК гарантій що таке більше не повториться У Парижі а церемонії відкриття Олімпійських ігор Південну Корею представили як КНДР

субота, 27 липень 2024, 15:30

У Міжнародному олімпійському комітеті попросили вибачення. Під час церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор 26 липня у Парижі спортсменів із Південної Кореї оголосили представниками Корейської народно-демократичної республіки, тобто Північної Коре...

Рік полярних сяйв: Астронавт NASA показав приголомшливі кадри з орбітальної станції, що зафіксували дивовижне природне явище (відео)

субота, 27 липень 2024, 15:15

У NASA показали нові кадри з борту Міжнародної космічної станції: на камеру потрапили полярні сяйва, зірки та швидкий метеор. Відео записав астронавт, командир місії SpaceX Crew-8 Метью Домінік, передають Патріоти України з посиланням на Space.com. . ...