"Вася, ти з Трусиком знову спілкуватися почав???": Ломаченко шокував росіян постом у соцмережі

Колишній чемпіон світу у трьох вагових категоріях та олімпійський чемпіон 2008-го та 2012 року з боксу Василь Ломаченко розмістив пост, в якому різко критикується РПЦ загалом і патріарх Кирило зокрема. У себе в Instagram Василь виклав невелике відео від журналіста "Першого козацького" Лева Клименка, де Кирило побічно називається винуватцем гонінь УПЦ МП, передають Патріоти України.

"Події останнього місяця все більш очевидно говорять про дистанцію, що наростає, між УПЦ і РПЦ. Той ще не канонічний, але духовний розкол, який Кирило заклав своїми однобокими словами і діями з початком повномасштабного вторгнення російських військ в Україну зростає", - йдеться в тексті.

Далі журналіст розповідає про проповідь Кирила, де той кілька разів підкреслено називає Українську Православну Церкву частиною Московського Патріархату. "У той час, коли представники української влади намагаються знайти якісь зв'язки нашої Церкви з Москвою, щоб сфабрикувати привід для заборони багатомільйонної конфесії, повз ці слова патріарха складно пройти. Це просто подарунок для ворогів УПЦ", - стверджує Клименко.

Такий пасаж Василя став сюрпризом для його численної армії російських підписників, які звикли до того, що Ломаченко переважно звинувачує українську владу в причинах бід УПЦ. "Вася, ти з Трусиком знову спілкуватися почав??? Це шкодить психічному здоров'ю!", "Придавили хлопця, тепер чиїсь вусики на екрані замість особистої думки. Ну що ж, не він перший..." "Василю, навіщо?" - пишуть шоковані росіяни.

"Без проблем, друже": Ф'юрі після бою запропонував Усику провести спільну відпустку із сім'ями в Україні (відео)

неділя, 19 травень 2024, 20:30

Британський боксер Тайсон Ф'юрі, який у ніч на 19 травня програв бій за звання абсолютного чемпіона світу в суперважкій вазі Олександрові Усику, запропонував українцю провести спільну відпустку із сім'ями в Україні й Великобританії. Відеозапис спілкува...

Родичів можуть шукати тижнями: У Канаді через дорожнечу поховання різко зросла кількість "непотрібних трупів"

неділя, 19 травень 2024, 19:43

У Канаді сталося "різке зростання" кількості покійних, яких ніхто не забирає з моргів. Про це йдеться в матеріалі Reuters, який опублікували 18 травня, передають Патріоти України. Тільки в самій густонаселеній канадській провінції Онтаріо, за даними її...