Вбивство Вербицького і катування Луценка: Суддя звільнила "тітушку" від покарання, бо... строк давності сплив

Шевченківський районний суд Києва визнав "тітушку" Олександра Медвідя винним у викраденні активістів Юрія Вербицького та Ігоря Луценка у 2014 році та призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавленні волі. Про це повідомляє Адвокатська дорадча група, представники якої представляють інтереси потерпілих у цій справі, передають Патріоти України.

"Головуюча Лідія Щебуняєва визнанала Медвідя винним у ч.2 ст. 146 ККУ (незаконне викрадення Юрія Вербицького і Ігоря Луценка, вчинене за попередньо змовою групою осіб). Суд призначив засудженому покарання - 5 років позбавлення волі. При цьому Щебуняєва змінила кваліфікацію злочину, який Медвідю інкримінувала прокуратура - замість ч. 3 ст. 146 у вироку ч. 2 ст. 146 Кримінального Кодексу. Це означає, що суд не побачив тяжких наслідків викрадення заподіяння фізичного болю потерпілим і смерть Юрія Вербицького", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прямим наслідком зміни обвинувачення судом стало звільнення Медвідя від відбування призначеного покарання у зв'язку зі сплином строку давності для притягнення до відповідальності за ч. 2 ст. 146 (злочин середньої тяжкості) замість інкримінованого прокуратурою ч. 3 ст. 146 (тяжкий злочин).

Адвокат Оксана Михалевич, яка представляє потерпілу - дочку Юрія Вербицького, має намір оскаржити цей вирок.

Також суд частково задовольнив цивільний позов Луценка та призначив стягнути 200 тисяч гривень моральної шкоди та близько 50 тисяч гривень матеріальної шкоди та судових витрат.

Цивільний позов Сергія Вербицького - брата вбитого "тітушками" активіста - суд залишив без розгляду у зв'язку зі смертю Вербицького.

Їх вивозили на катування: На Харківщині судитимуть вчительку, яка "здавала" українців під час окупації села

субота, 11 травень 2024, 6:58

У Харківській області судитимуть колишню вчительку молодших класів, яка під час окупації села "зливала" ворогу дані про українських патріотів. . Як повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури, 57-річна мешканка села Лукʼянці Харківського ра...

Війна не завада? Кремінь назвав дві області України, де в школах досі вивчають російську мову

субота, 11 травень 2024, 6:50

Уповноважений із захисту державної мови України Тарас Кремінь повідомив, що в школах Харківської та Дніпропетровської областей учні досі вивчають російську мову. За його словами, це декілька закладів освіти, 45 класів та 768 дітей. Про це посадовець ро...