Лякали людей століттями: Вчені розгадали таємницю загадкових статуй на острові Пасхи (фото)

Вчені детально вивчили дві загадкові статуї ("моаї"), які знаходяться на острові Пасхи в каменоломнях вулкана Рано-Рараку, передають Патріоти України.

За їх словами, місцеве населення вірило, що такі статуї зберігали родючість земель. Загадку появи таких моаї вдалося розгадати міжнародній групі археологів з США, Новій Зеландії і Чилі.

В ході дослідження фахівці встановили, що грунти в Рано-Рараку, ймовірно, були найбільш родючими на острові. У звіті вчених йдеться, що в поєднанні з джерелом прісної води роботи в каменоломні могли підвищити якість грунту і поліпшити виробництво продуктів харчування, так як грунт в кар'єрі багатий глиною.

На думку археологів, кам'яні статуї "охороняли" священну природу кар'єра, а також вони сприяли виробництву сільськогосподарської їжі. Також наголошується, що моаї не призначені для транспортування.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...