Лякали людей століттями: Вчені розгадали таємницю загадкових статуй на острові Пасхи (фото)

Вчені детально вивчили дві загадкові статуї ("моаї"), які знаходяться на острові Пасхи в каменоломнях вулкана Рано-Рараку, передають Патріоти України.

За їх словами, місцеве населення вірило, що такі статуї зберігали родючість земель. Загадку появи таких моаї вдалося розгадати міжнародній групі археологів з США, Новій Зеландії і Чилі.

В ході дослідження фахівці встановили, що грунти в Рано-Рараку, ймовірно, були найбільш родючими на острові. У звіті вчених йдеться, що в поєднанні з джерелом прісної води роботи в каменоломні могли підвищити якість грунту і поліпшити виробництво продуктів харчування, так як грунт в кар'єрі багатий глиною.

На думку археологів, кам'яні статуї "охороняли" священну природу кар'єра, а також вони сприяли виробництву сільськогосподарської їжі. Також наголошується, що моаї не призначені для транспортування.

Кабмін підготував пенсійну реформу: Ось скільки потрібно буде відрахувати з зарплати

субота, 26 жовтень 2024, 17:46

Мінсоцполітики підготувало законопроєкт "Про загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення". Пропонується запровадити обов'язковий платіж до державного або недержавних пенсійних фондів як для працівників, так і для роботодавців, передають Па...

Послухалась новоявленого "сутенера" Гетманцева: Модель OnlyFans сплатила в держбюджет податків на понад 13 млн гривень

субота, 26 жовтень 2024, 17:34

Державна податкова служба залучила до декларування доходів контент мейкера із сайту платних контент-послуг OnlyFans. Про це повідомив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев у Telegram в суботу, 26 жовтня, передають Патріоти Україн...