Не знищені і розграбовані: Вчені розкрили таємницю зникнення давньої цивілізації

Археологи провели нові розкопки в межах найбільшого храмового комплексу кхмерської цивілізації Ангкор-Вату у Камбоджі. Храм був побудований у самому серці столиці в період розквіту цивілізації, повідомляють Патріоти України.

Навколо храму виявили давні кургани. Також знайшли залишки їжі, кераміку та теракотові статуетки. Радіовуглецеве дослідження показало, що територія навколо була заселена в XI ст. що на століття раніше, ніж було споруджено сам храм. Згодом, сліди людської діяльності зникають аж до початку XV ст. Поселення навколу Ангкор-Вату були занедбані, але не сам храм.

Вважалося, що околиці Ангкору були заселені в період, коли кхмерська держава була розграбована тайською державою Аютія. Однак проаналізувавши нові археологічні пам'ятки, дослідники університету Орегона, США дійшли висновку що кхмери не були знищені та розграбовані Аютією. Ангкорська імперія переживала період гострого господарського занепаду. Саме тому її народ змушений був адаптуватися до нових умов, коли покидав столицю.

Камбуджадеша - кхмерська імперія IX - XIII ст. із центром в Ангкорі. Найбільшого розквіту досягла у XII ст, володіла територіями сучасних В'єтнаму, Лаосу, Камбоджі та Тайланду.

Скільки засуджених Україна може відправити на фронт? У владі назвали цифру

субота, 11 травень 2024, 0:55

В Україні нараховується 27 тис. осіб, які відбувають покарання у вигляді обмеження та позбавлення волі. З них, за озвученою представником міністерства юстиції на засіданні профільного комітету інформацією, 20 тис. засуджених можуть скористатися правом ...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом за лічені тижні: Ось кому збільшать одразу за місяці

п’ятниця, 10 травень 2024, 18:37

В Україні з 1 червня перерахують пенсії тим, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку та виконав кілька умов. Розмір прибавки залежатиме від зарплати та стажу. Про це йдеться в матеріалі OBOZ.UA. В Україні з 10,4 млн пенсіонерів працювати прод...