Вчені розповіли, з яким кольором волосся помирають раніше

Руді люди можуть старіти трохи швидше за інших.

Колір волосся майже повністю (на 97%) визначається генетичними особливостями, які, при цьому, кодують і деякі інші важливі біологічні фактори. Знаючи про це, можна робити деякі висновки на основі кольору волосся, про що говорить нове дослідження вчених з Нідерландів, передають Патріоти України.

Фахівцям вдалося визначити колір волосся, власники якого старіють трохи швидше інших людей. Неймовірно, але за різноманітність відтінків людського волосся відповідає лише один пігмент - меланін. Конкретний відтінок залежить від активності рецептора меланокортин 1, розташованого на поверхні клітин волосяних фолікул, в яких синтезується меланін. Залежно від активності рецептора меланін стає темним (еумеланін) або світлим (феомеланин).

«Співвідношення цих речовин визначає колір волосся. Якщо перед нами брюнет, то домінує еумеланін, а якщо переважає феомеланин, але є трохи еумеланіна, то волосся буде світлим. Існують генетичні варіації, пов'язані з мутаціями гена MC1R, при яких волосся набуває рудого кольору. В цьому випадку організм може старіти трохи швидше - це пов'язано зі зниженим захистом від сонячного ультрафіолету. Втім, прямий зв'язок між кольором волосся і швидкістю старіння поки не виявлено», - кажуть автори дослідження.

Помстився, але іншій жінці: У Запоріжжі вбивця зробив фатальну помилку (фото)

понеділок, 29 квітень 2024, 20:53

У Запоріжжі чоловік 15 років готував план помсти, але, здійснивши його, так і не дізнався, що припустився жахливої помилки. Так, 21 січня 2024 року у Запоріжжі чоловік застрелив жінку, а потім, побачивши наряд поліції, застрелився сам. Коли слідчі поча...

Падала, але вставала: 98-річна українка самотужки втекла з окупованої території (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 19:30

98-річна жінка пішки вийшла з окупованої частини Очеретиного. Поліцейські із загону «Білі янголи» спільно з військовими доставили її в пункт допомоги. Про це розповіли у Головному управлінні Нацполіції в Донецькій області, передають Патріоти України. Л...