Вчені знайшли останки вовків, яким 16 тис. років, і дізналися, як їх "перетворили" на собак (фото)

Група вчених з Тюбінгенського університету досліджувала скам'янілості тварин і встановила, що перехід від вовків до собак, можливо, вперше стався близько 16 тисяч років тому. Про це повідомляє Daily Mail, передають Патріоти України.

Кістки стародавніх собак, яким тисячі років, були знайдені в печері Гнірсхеле. Їх аналіз показав, що стародавні люди одомашнили вовків між 14 000 і 16 000 років тому. Тоді перші їх представники жили в печері на південному заході Німеччини. Стародавні люди приручили вовків з багатьох родоводів. Саме ця різноманітність дала початок всьому спектру порід, які є на сьогоднішній день.

З'ясувалося, що собаки, які жили в печері, мають величезну генетичну різноманітність. Аналіз показав, що п'ять собак з Гнірсхеле були майже такими ж різноманітними, як і всі породи собак, що зустрічаються в сучасному світі.

Вчені дізналися, що в той час були три типи собак: які харчувалися м'ясом великих тварин (мамонти), інші харчувалися невеликими ссавцями (олені, коні), треті мали раціон що складався в основному з дрібних ссавців (зайці).

"Близькість цих тварин до людей і ознаки досить обмеженого раціону дозволяють припустити, що між 16000 і 14000 років тому вовки вже були одомашнені і утримувалися як собаки", - сказав доктор Кріс Бауманн, провідний автор дослідження з Університету Тюбінгена.

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....