Вчені зробили несподіваний висновок: Рідина для полоскання рота може захистити від COVID-19

Зубні еліксири можуть руйнувати оболонку вірусу, запобігаючи його розмноженню в роті і горлі.

Рідина для полоскання рота потенційно може захистити від зараження COVID-19. До такого висновку прийшли вчені з Університету Кардіффа, передаютьПатріоти України із посиланням на DailyMail.

Згідно з їхнім дослідженням, рідина для полоскання рота може руйнувати оболонку вірусу, запобігаючи його розмноженню в роті і горлі. Тепер учені наполягають на більш ретельній перевірці цієї ідеї, щоб довести або спростувати цей засіб профілактики.

"В експериментах із пробірками й обмежених клінічних дослідженнях було доведено, що деякі рідини для полоскання рота містять достатньо відомих віруліцидних інгредієнтів, щоб ефективно впливати на ліпіди у схожих вірусах з оболонкою", – сказав провідний автор професор О'Доннелл з Університету Кардіффа.

Всесвітня організація охорони здоров'я вже відреагувала на результати дослідження та закликала людей не використовувати цю інформацію бездумно – мити рідиною руки і так далі. Крім того, вони зазначили, що поки немає жодних доказів ефективності цього методу.

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...

Невідомі відкрили вогонь по поліцейських на Вінниччині, один з правоохоронців отримав смертельне поранення

субота, 20 квітень 2024, 9:57

Поліція розшукує осіб, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині - один з них загинув від отриманих травм, передають Патріоти України. Деталі: Відомо, що 20 квітня, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліц...