Вдосконалюємо свою солов'їну: Кілька маловживаних широким загалом слів, які збагатять ваш активний словниковий запас

Українська мова завжди виділялась своєю мелодійністю та образністю, котрі пронксла скрізь роки та віка. Нажаль багато цікавих слів, не в останню чергу через мовну політику часів СРСР, наразі незаслужено випали з широкого вжитку, ховаючись в словниках та художніх творах. Пропонуємо кілька з них вашій увазі.

Легіт – приязний легкий вітерець.

Люди звикли до весіннього приємного вітру, який освіжає та дає нових сил щоб рухатись далі. Як раз слово легіт, чудово описує ці почуття.

Зоріти – сяяти або випромінювати.

Завжди будуть ті, хто буде світитись від щастя та ділитись позитивною енергією із усіма оточуючими. Ці люди горять своєю справою і готові викластись на всі сто відсотків.

Байдикувати

Відпочинок потрібен усім, адже після плідної праці можна побайдикувати і розслабитись у себе в дома.

Обопільно

Це слово можна використовувати не всюди, а наприклад тоді, коли дійшли «до взаємної згоди» у якомусь ділі або «взаємно» вирішили якусь ситуацію.

Кебета – здатність, вміння, дар.

У кожного є свої здібності та вміння, яким ми навчаємось багато років. Можливо малювати картини на замовлення або грати музику на вулиці. Цьому всьому потрібно навчатись, ці знання не приходять одразу. Але коли людина все змогла та переборола, їй відкривається увесь світ. І саме в ньому ми знаходимо своє призначення.

Нестелепа – незграбна людина.

Не завжди вдача на чиємусь боці. Посуд висковзує з рук, перечепився через уступ у квартирі, випадково облили водою. Таким людям залишається лише надіятись, що чорна полоса невдач нарешті закінчиться.

Абищиця — річ чи справа, яка не має жодної цінності чи значення.

Іноді можна займатись тими речами, які зовсім і не потрібно було робити. Наприклад, перемити посуд, коли він вже чистий або пройти гру, яку людина вже пройшла і не один раз.

Примилятися — поведінкою, розмовою, манерами намагатися подобатися будь-кому, спокушати когось.

У світі є різні люди, хтось нам не подобається, а хтось навпаки. Справити перше враження – це завжди перша причина, щоб завести нових друзів у незнайомому місці. І примилятися, як найкраще підходить, щоб описати яка є людина.

Сопух – сморід.

Різкий та неприємний запах часто потрапляє до нашого носу. Будь то смітник, на який ми викидаємо своє сміття або людина, яка не привела себе до ладу

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...