Вдосконалюємо свою українську: Мовознавець розтлумачив різницю між словами "становить" і "складає" (відео)

Складати можна речі в шафу чи іспит, наголошує мовознавець.

Найпопулярніший вчитель України та мовознавець Олександр Авраменко пояснив різницю між словами "становить" та "складає", щоб ми вживали їх правильно.

В ефірі "Сніданку з 1+1" вчитель навів приклад з одного з новинних сайтів: "Після війни ветерани та їхні родичі складуть 10% населення України".

"Окрім того, що це сумне за змістом повідомлення, так ще й з лексичною помилкою. Друзі, складати можна речі в шафу, складати можна іспит, а коли йдеться про кількість або складову частину чогось, то потрібно вживати слово "становити", - наголосив Авраменко.

Він навів приклади: населення Києва становить близько 3 мільйонів осіб, рівень інфляції становить 10%, або вміст жиру становить 2%.

Колишній абсолютний чемпіон Леннокс Льюїс прокоментував перемогу Усика

неділя, 19 травень 2024, 23:55

Колишній абсолютний чемпіон Леннокс Льюїс привітав Олександра Усика з перемогою над Тайсоном Ф’юрі. Відповідний текст він написав у соцмережі Х, передають Патріоти України. «Сьогодні ввечері ми стали свідками приголомшливого бою і твору історії. Я ради...

Оце так: Відому тенісистку звинувачують у крадіжці меблів і килимів з орендованої вілли

неділя, 19 травень 2024, 23:01

Колишню італійську тенісистку Камілу Джорджі, яка завершила кар'єру в травні цього року, звинувачують у крадіжці меблів і килимів з орендованої вілли у Флоренції. Про це повідомляє Corriere della Sera, передають Патріоти України. За інформацією видання...