Велика перемога: ПЦУ заявила про фактичне визнання з боку ще одного патріархату

Православна церква України заявила про де-факто визнання з боку Александрійського патріархату, передають Патріоти України.

Як зазначила прес-служба ПЦУ, 11−14 вересня 2019 року українська делегація перебувала у митрополії Лангади (Грецька Республіка), де співслужила з ієрархами трьох помісних церков.

"У богослужінні, окрім ієрархів Константинопольського Патріархату, Елладської Православної Церкви та Православної Церкви України, взяв участь ієрарх Александрійської Православної Церкви — єпископ Мозамбікський Хризостом (Карангуніс)", - говориться у повідомленні.

У ПЦУ зазначили, що співслужіння з архієреєм з Александрійського патріарату засвідчило євхаристійну єдність, тобто визнання "де-факто" церкви України ще однією помісною церквою.

28 серпня Синод Елладської церкви підтвердив канонічність надання ПЦУ автокефалії Константинопольським патріархом Варфоломієм. Остаточне рішення про визнання ПЦУ винесе глава Елладської церкви архієпископ Ієронім.

Православна церква України була створена на об'єднавчому соборі у Софії Київській 15 грудня 2018 року, її предстоятелем було обрано митрополита Епіфанія.

Томос, який підтверджує автокефалію, був вручений Епіфанію патріархом Варфоломієм у Константинополі 6 січня 2019 року. ПЦУ стала п’ятнадцятою церквою у диптиху помісних православних церков світу.

До складу ПЦУ вже перейшло більше 500 парафій зі складу Московського патріархату в Україні. Московський патріархат відмовився визнати Православну церкву України. Його приклад наслідували залежні від Москви Антиохійський патріархат, Правосласная церква Чеських і Словацьких земель, Польська православна церква, а також союзна РПЦ Сербська церква.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...