Великий бокс: Як проходив скандальний бій Макабу - Нчуну за чемпіонський пояс у важкій вазі (відео)

Ілунга Макабу, Табісо Мчуну та Дон Кінг

У ніч на неділю, 30 січня, у Packard Music Hall в Уоррені (штат Огайо, США) відбувся вечір професіонального боксу від легендарного промоутера Дона Кінга, у головній події якого чемпіон світу за версією WBC у першій важкій вазі (до 90,7 кг) Ілунга Макабу (29 перемог, 25 з них — нокаутом, 2 поразки) з Демократичної Республіки Конго провів бій-реванш з обов'язковим претендентом на титул Табісо Мчуну (23 перемоги, 13 з них — нокаутом, 6 поразок) з ПАР, зазначають Патріоти України.

У дуелі двох шульг 34-річний Макабу протягом усього поєдинку активно йшов уперед, але пропускав дуже багато контрударів. У середині бою конголезець збільшив тиск на суперника, але 33-річний Мчуну, як і раніше, був більш точний у своїх діях і боксував набагато ефективніше. Тим паче дивним виглядає вердикт суддів, які роздільним рішенням віддали перевагу чинному чемпіону світу Макабу (115:113, 113:115, 116:112).

Нагадаємо, що у першому бою суперників у 2015 році в Дурбані (ПАР) Ілунга нокаутував Табісо в 11-му раунді.

До речі, відразу після поєдинку в США Ілунга Макабу викликав на бій найкращого боксера світу незалежно від вагових категорій Сауля Альвареса (Канело), не зважаючи на те, що мексиканець, швидше за все, залишиться в суперсередній вазі і битиметься з американцем Джермаллом Чарло, або перейде в напівважку, щоб кинути виклик володарю титулу WBA росіянину Дмитру Біволу. «У моєму наступному бою я боксуватиму з Саулем КА-НЕ-ЛО і нокаутую його», — заявив Макабу.

Чи загрожує депортація з ЄС українським чоловікам - відповідь адвоката

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:59

У деяких країнах ЄС заявили, що сприятимуть поверненню чоловіків призовного віку в Україну. Це сталося після того, як Україна призупинила надання консульських послуг чоловікам від 18 до 60 років. В українському МЗС це рішення назвали питанням справедли...

"Обмежено придатних не буде: Українців ділитимуть на чотири категорії за станом здоровʼя

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:47

В Україні більше не буде людей зі статусом "обмежено придатний". Українців за станом здоров'я ділитимуть на чотири категорії, передають Патріоти України з посиланням на директорку департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони Оксану Сухорукову в...