Ветерану АТО замінили умовний термін на реальний... через відмову зробити ремонт у кабінеті чиновника

Ветеран АТО Олег Никифорук заявив, що звільнення від відбування покарання з випробуванням йому не затвердили через те, що він відмовився робити ремонт в кабінеті начальника "Центру пробації". Про це повідомив адвокат військового Олег Веремеєнко в коментарі "Радіо Свобода", повідомляють Патріоти України.

“Мій клієнт стверджує, що Володимир Чорнецький (начальник Коломийської філії ДУ «Центр пробації» Івано-Франківської області) вимагав, щоб боєць АТО зробив йому за свій рахунок ремонт у кабінеті. Мій клієнт написав заяву в правоохоронні органи і уповноваженому Верховної Ради з прав людини. Зараз тривають перевірки”, – розповів адвокат. Після відмови від ремонту Чорнецький направив до суду подання про скасування умовного терміну для ветерана. У документі це мотивувалося тим, що боєць АТО не з’явився в «Центр пробації» під час карантину.

За словами Веремеєнка, Коломийський суд, до якого надійшов документ, порушив вимоги статті про обов’язкову присутність адвоката. 14 червня суд постановив замінити умовний термін на позбавлення волі строком на 5 років. Адвокати ветерана подали апеляцію.

Веремеєнко додав, що Никифорука засудили в 2019 році за статтею про дезертирство. За словами адвоката, під час бойових дій у Мар’їнці в 2016 його підзахисний отримав поранення, які не зафіксували, тому не зміг продовжувати службу. Після того, як військова частина відмовила у звільненні, Никифорук її покинув, а військові прокурори висунули звинувачення.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...