Вічний двигун - реальність? Вчені знайшли неймовірну структуру, яка може черпати енергію з чорної діри

Вчені показали, як просунута інопланетна цивілізація може черпати енергію прямо з чорної діри. На їхню думку, ключем до пошуку позаземного життя є сфери Дайсона, передають Патріоти України.

Можливе існування розумного життя десь в далекому космосі бентежить людей вже дуже давно: хтось сподівається, що коли-небудь ми зможемо знайти інопланетян; дехто впевнений, що з нами вже виходили на контакт; є й ті, хто сумнівається, що ми в принципі готові до зустрічі з інопланетною цивілізацією; хтось і зовсім відкидає навіть можливість існування іншого розумної життя в космосі. Загалом, думок з цього приводу багато — і час досі так і не надав нам чіткої відповіді.

Нещодавно ми розповідали про проект Галілео — це штучний інтелект, який буде навчений для пошуку інопланетних технологій в космосі. І, як мені видається, якщо вони натраплять на статтю групи вчених з Тайваню і Туреччини, у астрофізика Аві Леба — автора Галілео — з’явиться нова піджива для роздумів, на що ж саме йому варто спрямувати зусилля проекту.

Що таке сфера Дайсона?

У популярному серіалі Доктор Хто була раса Володарів Часу, які черпали силу із захопленого серця чорної діри. Нове дослідження показало, що ідея з науково-фантастичного серіалу в теорії може працювати і в реальності. Вчені дійшли висновку, що високорозвинені інопланетні цивілізації потенційно могли б споруджувати сфери Дайсона — мегаструктури, які можна назвати космічними батареями. Уявіть собі сонячні батареї, які ви можете побачити в полях або на дахах будинків. В теорії сфера Дайсона може виглядати як конструкція, зібрана з величезної кількості подібних батарей, яка оточує джерело енергії.

"Немає паспорта РФ - не отримаєш дитину": Окупанти погрожують породіллям на Луганщині

понеділок, 6 травень 2024, 3:25

Російські загарбники на окупованій Луганщині погрожують не віддавати дітей батькам, якщо у них немає документів РФ, передають Патріоти України. “Напередодні пологів жінок у так званій "ЛНР" в окремих випадках ще можуть госпіталізувати без наявності пас...

Айтішниця поскаржилась, що роботодавець відхилив її кандидатуру через те, що вона... з Харкова

неділя, 5 травень 2024, 22:50

UI/UX дизайнерка Марина Стульнікова з Харкова розповіла як зіткнулася з відмовою від роботодавця через свою локацію. За її словами, їй уперше відмовили з такої причини. Після цього дизайнерка всюди прибрала позначку про свою локацію в Харкові, передают...