"Від самого початку відчував, що поїздка не вдасться": Український моряк розповів про полон

"Полон допоміг переосмислити свободу і цінність рідних", - зізнався звільнений з полону В'ячеслав Зінченко.

Президент потиснув руку В'ячеславу Зінченку. Фото: 24 канал.

Один зі звільнених з полону українських моряків, старший матрос катера "Нікополь" В'ячеслав Зінченко вже після повернення додому розповів, як його з командою захопили росіяни, передають Патріоти України.

"У мене спочатку було відчуття, що поїздка не вдасться. Не знаю, як пояснити, але з огляду на війну в країні, те, що Росія регулярно діє не за правилами, я розумів вже на борту, що не вибратися ніяк. Ми були маленькою мішенню проти великої кількості кораблів і військових катерів прикордонної ФСБ Росії", – розповів Зінченко в інтерв’ю.

На запитання про те, чи є в моряка образа на те, що трапилося, він відповів, що вже немає, і що її не було і з самого початку. "Її і з самого початку не було, це було більше самокопання, ніж агресія. Не можна звинувачувати у всьому керівництво, ми люди військові і дотримуємося своєї присяги. Але, звичайно, було спочатку почуття, що я б міг бути зараз вдома, а не в маленькій камері – 5 на 5, – де за тобою спостерігає вебкамера і ще й наглядач через вічко", – розповів Зінченко.
Але це все допомогло переосмислити свободу і цінність рідних, зізнався звільнений з полону моряк. "Я стільки теплих слів за життя, напевно, не сказав, як написав у тих листах за 9 місяців. Найболіснішим був ранок 29 листопада, коли нас посадили в літак із Сімферополя на Москву – нам одягли наручники в положенні назад (руки були за спиною), і очі були закриті", – описав перші дні полону Зінченко.
Джерело: LB.ua

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...