Віддав життя за Україну: На війні загинув командир "Вовків да Вінчі", який став легендою

У боях за Донбас загинув Герой України, який очолював власний підрозділ "Вовки да Вінчі", Дмитро Коцюбайло, підтвердив у вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський, передають Патріоти України.

Про смерть Героя України в соцмережах раніше повідомили юрист і військовий Масі Найєм і політик Борислав Береза. Втім, вони не стали називати його прізвище. Береза, своєю чергою, уточнив, що загиблий отримав осколкове поранення в шию.

Загинув "Да Вінчі" - ким був Дмитро Коцюбайло

Коцюбайло був першим добровольцем, який прижиттєво отримав звання Героя України. Народився "Да Вінчі" на Івано-Франківщині, в селі Задністрянське, а на війну відправився у 18 років - відразу після Майдану і Революції Гідності.

Встиг повоювати за Покровськ, Піски, Савур-Могилу, отримав важке поранення під час танкового обстрілу. У 21 рік Дмитро став наймолодшим командиром роти, очоливши 1-у штурмову роту ДУК "Правий сектор".

2021 року Зеленський нагородив Коцюбайло званням Героя України з врученням ордена "Золота Зірка" за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. У серпні цього року Коцюбайло отримав звання "молодшого лейтенанта".

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...