Віддав життя за Україну: Під Бахмутом загинув музикант з Маріуполя, який дивом вирвався з блокади

У боях під Бахмутом загинув музикант Данило Подибайло з Маріуполя. Він захищав Україну у складі територіальної оборони, а до цього допомагав військовим у блокадному місті, передають Патріоти України.

"Війна забирає кращих синів українського народу. Захищаючи долю майбутніх поколінь, у боях під Бахмутом загинув випускник Маріупольського університету Данило Подибайло. Ще у студентські роки хлопець проявляв виключні патріотизм і любов до рідної країни. Данило писав пісні про АТО, організовував концерти та виїзди музичних гуртів до військових частин", - повідомили у Маріупольському державному університеті.

З 2014 року Подибайла називали "сином полку". Він майже увесь час проводив у центрі "Новий Маріуполь", який заснувала та очолила його матір Марія Подибайло. Хлопець брав участь у мітингах, писав пісні та "рвався" захищати Україну, проте тоді він був дуже юним.

Він не був професійним музикантом, проте мешканці Маріуполя добре його знали. Він завжди виступав на концертах, про нього говорили на телебаченні.

Як повідомляє сайт 0629.com.ua, Подибайло вивчав IT та мріяв запустити свій бізнес. Повномасштабна війна РФ проти України застала його в рідному Маріуполі, він залишався там та допомагав ЗСУ. Командир музиканта, який попросив не розкривати своє прізвище, заявив, що саме завдяку Подибайлу увесь світ дізнався про перші авіаційні обстріли міста, які влаштовували росіяни.

Музикант дивом вирвався з блокади. Йому вдалося виїхати з Маріуполя та обдурити окупантів. Він пройшов допити, хлопця пропустили через усі блокпости росіян. Потім Подибайло пішов воювати, він захищав Україну у складі ТрО. Він брав участь у боях за звільнення Харківської області, стояв на захисті Київської. Потім музикант воював під Бахмутом.

"Хворе марення": Експерт оцінив російську систему "Борщевик" для пошуку Starlink

вівторок, 19 березень 2024, 9:17

Російські окупанти використовують на фронті пересувний засіб радіоелектронної розвідки "Борщевик" для виявлення українських терміналів супутникового зв’язку Starlink. Про те, чому не слід їх боятися, розповів український військовий та експерт із радіоз...

Провела 26 років свого життя як домогосподарка: Чоловіка змусили компенсувати ексдружині 88 тис. євро за хатню роботу

вівторок, 19 березень 2024, 8:54

Провінційний суд міста Понтеведра, Іспанія, нещодавно постановив, що чоловік повинен виплатити своїй колишній дружині 88 025 євро як компенсацію за її роботу домогосподаркою протягом 26 років шлюбу. Про це пише Oddity Central, передають Патріоти Україн...