Відділ регіонів "Укрінформу" не виконував "темники" від гендиректора Мацуки, - керівник

Олексій Мацука (Фото:facebook.com/oleksiy.matsuka)

Керівник дирекції регіональних кореспондентів Укрінформу Ольга Коростильова розповіла про тиск з боку дирекції Олексія Мацуки і підтвердила, що отримала від нього «темники», передають Патріоти України.

У коментарі Суспільному вона наголосила, що редакція сприйняла такі «рекомендації» як цензуру і вирішила не дотримуватися вказівок. На запитання, хто саме давав такі вказівки, Коростильова заявила, що це була дирекція. «Дирекція. Директор. Можливо, це була його (Мацукі - ред.) ініціатива. Я не знаю, нехай розбираються правоохоронні органи. Таблиці були переслані від нього», — заявила вона.

У таблицях було три колонки. Не всі таблиці були повністю заповнені - для частини областей не були вписані небажані спікери, каже вона. «Ми дуже негативно сприйняли ці вказівки, ми розцінили їх як цензуру і відреагували відповідно. Це питання винесли на обговорення на планерці, де заступники генерального директора старої команди і колектив ухвалили заяву, де було сказано, що ми отримали, ми вважаємо це цензурою, і ми не будемо це виконувати», — розповіла Коростильова.

Рішення редакції, що в Укрінформу немає небажаних спікерів і тем, було доведено до кореспондентів. «Ми висвітлюємо все за фактом, є подія, ми про неї пишемо. І ми так чинили», — каже Коростильова.

Раніше ЗМІ повідомляли, що екскерівник державного інформагентства Укрінформ Олексій Мацука розсилав редакції «темники» з небажаними спікерами, однак колектив відмовився працювати за такими методами.

У статті йдеться, що майже в кожному файлі була колонка «небажані спікери» з переліком людей, організацій, місцевих політиків, коментарі яких не треба використовувати в матеріалах. Загальна тенденція, яка спостерігається в усіх документах: серед «небажаних спікерів» — опозиційні до нинішньої влади діячі.

Важливий крок: Переселенцям планують надавати субсидії на оренду житла

понеділок, 8 липень 2024, 12:49

Уряд планує надавати субсидії на оренду житла для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), щоб зменшити їхнє фінансове навантаження. Наразі документ винесено на обговорення серед представників влади, депутатів та громадськості, після чого його розгляне уряд,...

Окупанти масовано атакували Київ ракетами, багато загиблих і поранених. Доповнюється

понеділок, 8 липень 2024, 11:27

Російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну. Різні міста: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Понад 40 ракет різних типів. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня, передають Патріоти України. У Києв...