Вода для Криму: Як нині виглядає Північно-Кримський канал (відео)

Він має сезонний принцип роботи – з березня по грудень. Наприкінці першого місяця весни канал знову почне виконувати свою головну функцію – зрошення полів півдня України.

Північно-Кримський каналУ мережі оприлюднили кадри із пересохлим Північно-Кримським каналом, який до окупації Криму був основною "артерією" постачання прісної води на півострів, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

На ексклюзивних кадрах видно, що наразі об'єкт схожий на зниклу річку. Втім таким він залишиться лише для тимчасово непідконтрольної території. Що ж стосується степової Херсонщини, то там вже за кілька тижнів канал стане повноводним.

Відомо, що він має сезонний принцип роботи – з березня по грудень. Наприкінці першого місяця весни канал знову почне виконувати свою головну функцію – зрошення полів півдня України.

Північно-Кримський канал працює з березня по грудень
Наразі канал забезпечує водою лише Херсонщину

Що стосується Криму, то до 2014 року Північно-Кримський канал забезпечував 85% його потреби у прісній воді. Наразі він перекритий на адмінкордоні між Херсонщиною та півостровом.

Сам канал та зрошувальна система довжиною 402 км були збудовані у 1960-х роках. Він став однією з найбільших іригаційних споруд колишнього СРСР, котру будувала вся країна.

Нагадаємо, перший президент України Леонід Кравчук, який раніше допускав можливість подачі води в окупований Крим, змінив свою думку. Він зазначив, що за ситуацію на півострові несе відповідальність країна-окупант – Росія. Відтак, Україна не відновлюватиме водопостачання для загарбників.

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...