Вони не працюють: Китайська компанія надіслала Іспанії та Україні неякісні тести на коронавірус

Іспанія поверне китайцям велику партію швидких тестів для діагностування коронавірусу. Вони виявилися ненадійними, передають Патріоти України.

Міністр охорони здоров'я Сальвадор Ілла заявив, що уряд відправив тести назад компанії-виробнику під назвою Shengzhen Bioeasy Biotechnology. Це сталося після того, як іспанські мікробіологи повідомили, що перші 9 тис. тестів із партії мають чутливість лише 30%, а потрібно принаймні 80%.

10 березня мер Києва Віталій Кличко повідомив про купівлю для Києва швидких тестів саме цієї компанії. За його словами, ці тести мали розповсюдити по 7 визначених базових лікарнях для прийому хворих з підозрою на коронавірус.

Іспанія придбала 640 тис. швидких тестів, які надійшли до країни в понеділок. Але чотири мадридські лікарні, які почали використовувати першу партію, виявили, що тести дали негативні результати в пацієнтів, які вже були підтвердженими як хворі на коронавірус.

Міністерство охорони здоров'я Іспанії заявило, що купувало матеріал не безпосередньо в Китаю, а через іспанського дистриб'ютора, назву якого не зазначило.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...