Ворожі кулі не зламали: Поранений на Донбасі боєць ЗСУ одружився прямо в госпіталі (фото)

У суботу, 2 травня, на території Національного військово-медичного клінічного центру відбулася виїзна церемонія одруження бійця Збройних сил України Ігоря Пономарчука і його нареченої Анни, передають Патріоти України.

10 квітня цього року в Авдіївці майбутній наречений отримав важкі поранення з пошкодженнями печінки, нирки і кишечника. З огляду на характер поранень, його неможливо було везти на велику відстань і було потрібно термінове оперативне втручання. У районі проведення операції Об'єднаних сил у той час знаходився командувач Медичних сил ЗСУ генерал-майор медичної служби Ігор Хоменко, який має великий досвід хірургічної практики. У найкоротші терміни на базі Авдіївської центральної міської лікарні хлопець отримав висококваліфіковану хірургічну допомогу.

"Кульові поранення були дуже складними, Ігор перебував у вкрай важкому стані. Але операція пройшла успішно. Потім ми його евакуювали в Покровск, звідти до Харкова, і після стабілізації стану здоров'я - в Київ. Сьогодні Ігор відчуває себе добре і йде на поправку. Але попереду буде реабілітація, яка триватиме кілька місяців", - зазначив Хоменко.

Ігор і Анна познайомилися в 2015 році неподалік від Водяного Донецької області, де дівчина жила зі своєю сім'єю, а хлопець виконував бойові завдання з припинення російської збройної агресії. Незабаром він забрав її разом з 8-річним сином до себе на Миколаївщину. У 2018 році у них народилася дочка. Весілля вони планували вже кілька років, і 11 квітня Ігор повинен був піти у відпустку і нарешті здійснити їх спільну з Ганною мрію. Але доля розпорядилася інакше - чоловік був важко поранений.

Як тільки він прийшов до тями після операції і додзвонився до коханої, вони вирішили, що одружаться як тільки Ігор зможе самостійно стояти на ногах. І дійсно, любов творить чудеса. Минуло всього три тижні, а Ігор уже був готовий повести свою наречену під вінець. Побачивши під час ранкового обходу свого рятівника генерала Ігоря Хоменка, хлопець подякував йому і запросив до себе на весілля.

Хоча попереду у Ігоря ще медична реабілітація він сповнений оптимізму і з посмішкою говорить: "Якщо я, з огляду на отримані двох куль ще живий, значить, потрібен ще на цьому світі, а особливо своїй родині! Тому щиро дякую всім, хто брав участь в моєму спасінні і допомагає і підтримує мене зараз. Запевняю, що зроблю ще багато корисного", - сказав він. Це вже 11-та за рахунком шлюбна церемонія на території Національного військово-медичного клінічного центру з початку війни на Донбасі.

"Немає чим за газ та світ заплатити": Народний артист розповів, яку пенсію отримують легендарні українські співаки

середа, 24 квітень 2024, 19:41

Відомий співак, композитор та народний артист України Іван Попович заявив, що має пенсію 5 тис. грн в місяць. Також він розповів про тяжку долю багатьох українських зірок після завершення кар'єри, передають Патріоти України. Попович повідомив, що пенсі...

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...