Вознесіння Господнє: Коли це свято і що не можна робити в цей день

6 червня православні християни відзначатимуть важливе свято - Вознесіння Господнє. Згідно з Євангелієм, Ісус Христос після свого воскресіння більше місяця перебував на землі серед своїх учнів і пастви. А після закінчення цього терміну він зібрав апостолів, благословив їх і у плоті вознісся на небо, повідомляють Патріоти України.

Тоді ж до присутніх з'явилися два ангели і проголосили, що Христос через час так само знову прийде на землю, щоб судити живих і мертвих.

Вознесіння - свято з "плаваючою" датою, яка залежить від Пасхи, випадає на 40-й день після Світлої неділі і завжди припадає на четвер. У 2019 православний Великдень відзначили 28 квітня, відповідно, Вознесіння буде 6 червня.

Вознесіння Господнє: що не можна робити в цей день

  • Не можна робити прибирання по будинку і іншу роботу. Цей день краще провести в тихому сімейному колі.
  • У Вознесіння потрібно дотримуватися в душі мир і спокій. Варто не сваритися з близькими.
  • У цей день не можна вимовляти фразу "Христос Воскрес", оскільки в Вознесіння з храмів виносять Плащаницю.
  • У Вознесіння Господнє не можна думати про погане. Замість цього радять згадати померлих родичів.
  • За старих часів заборонялося плювати і кидати сміття на вулиці, оскільки "можна потрапити в Христа, який приходить в будинку під виглядом жебраків".
Джерело: Обозреватель

Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...