Вражає нервову систему і викликає судоми: Лікар з Дніпра розповіла про нетиповий перебіг коронавірусу

Коронавірус не завжди має типові симптоми у вигляді лихоманки, задишки і кашлю, бувають випадки, коли він вражає нервову систему. Про це в Facebook написала лікар Наталія Дупленко, яка перехворіла вірусом, передають Патріоти України.

За словами жінки, у неї майже постійно сильно боліла голова, іноді до нудоти, періодично було і запаморочення.

"Що цікаво, практично весь період головного болю було зниження артеріального тиску (для мене зовсім не властиво). Погано реагувала на прийом анальгетиків, спазмолітиків. Мене весь час супроводжувала неконтрольована сонливість, спала всюди де можна було відключитися. І постійна слабкість. Була одноразова втрата свідомості, типова непритомність, але без будь-якої зрозумілої на те причини", - розповіла лікар.

Крім того, у жінки були болі в м'язах ніг, аж до сильних судом. "Температура. Вона була один раз 39,6 з найсильнішим ознобом, по типу "білої гарячки", з сильним потовиділенням, піднялася дуже різко на тлі головного болю, але при цьому не було ні болю в горлі, ані нежиті, на кашлю. Зовсім. Це було дуже дивно. І найголовніше - я на наступний ранок прокинулася зовсім "здорова", як ніби мені це приснилося", - додала вона.

Також лікар розповіла про те, що у неї "тягнуло" внизу живота, що викликало дуже неприємні відчуття. Вона також додала, що її випадок показав, як коронавірус може протікати у різних людей, тому не слід приділяти увагу тільки найпоширенішим симптомам.

Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...