"Все можна зробити за день": Українка поділилась досвідом купівлі машини в Польщі

Договір купівлі-продажу оформляють одразу на місці. Раніше з ним можна було їздити. З цього року потрібно переоформити машину на себе та отримати номери.

Інна Дружиніна з чоловіком переїхала до польського села Свинярсько і вже на третьому місяці життя тут придбала автомобіль, повідомляють Патріоти України.

"Оскільки ми живемо в селі, то машина була необхідна, щоб їздити в магазини чи виїхати кудись на природу. В Україні мали автомобіль Geely MK, його продали і за виручені кошти вирішили взяти авто тут. У перший раз поїхали на "коміс" - спеціально обладнане місце для продажу авто. Там є вагончик для працівника і, власне, самі машини. Таких комісів дуже багато. Їх можна зустріти і по дорозі або в інтернеті. Першу машину ми обрали буквально за вихідні. Взяли Renault Megane 2003 року, яке коштувало 12тисяч злотих (93тис грн)", - розповідає Інна.

Договір купівлі-продажу оформляють одразу на місці. Раніше з ним можна було їздити. З цього року потрібно переоформити машину на себе та отримати номера. "Протягом двох тижнів потрібно повідомити податкову про купівлю авто і сплатити мито у сумі 2% від вартості машини. Переоформлення робити теж нескладно. Достатньо звернутися в ужонд( міську раду) і отримати новий техпаспорт", - каже Інна.

Коли родина вирішила змінити машину, знову звернулась до комісу. Залишили своє старе авто і з доплатою взяли Audi A3. "Всі операції можна здійснити протягом дня. Не потрібно думати як реалізовувати своє старе авто, бо в Україні то було непросто", - пояснює.

Останній автомобіль Toyota взяли кілька місяців тому у власників в тому ж селі, де самі мешкають. "Останню машину брали під час карантину. І, так як ужонди закриті, чоловік вирішив не займатися сам оформленням. Ми найняли жінку, щоб сплатила мито та отримала за нас техпаспорт та номери. За все разом переплатили десь 450 злотих", - каже Інна.

Джерело: Gazeta.ua

Чоловіки мають отримати "мітку" у військовому квитку: Що таке штрихкод і чому без нього будуть проблеми

четвер, 16 травень 2024, 16:56

В Україні триває воєнний стан і загальна мобілізація. Нині українські військкомати готуються перейти до єдиної електронної бази – кожному чоловікові віком 18-60 років присвоять електронний код. ТСН.ua поясняє, навіщо цей код потрібен. VIN-код — це іден...

В Одесі люди в формі виволокли чоловіка з автобуса: У ТЦК заявили, що розбираються

четвер, 16 травень 2024, 16:50

У мережі з'явилося відео, як в Одесі люди у військовій формі силоміць виволокли чоловіка з автобуса. У ТЦК заявили, що з відеозапису неможливо встановити причину конфлікту і тому почали службову перевірку. Дослівно ТЦК: "Стосовно інциденту, який стався...