Втрачають величезні гроші: Оля Полякова, Alyona Alyona та інші українські музиканти влаштували мітинг під Кабміном (фото, відео)

У четвер, 3 вересня, Всеукраїнська профспілка працівників музичної індустрії проводить під будівлею Кабінету міністрів України мітинг проти часткової заборони на проведення концертів, передають Патріоти України.

Представники музичної індустрії, і серед них хіпхоп-виконавиці Alyona Alyona і Alina Pash, співачка Оля Полякова, шоумен Андрій Джеджула вийшли з плакатами під Кабінет Міністрів України, вимагаючи рівних прав для всіх організаторів концертів в Україні. На плакатах написи: «Нас не чують», «Карайте винних, а не всіх підряд», «Ми проти дискримінації», «Кабмін, не порушуй конституцію» та ін.

Нагадаємо, акція зібралася у відповідь на постанову Кабінету Міністрів України від 26 серпня, яка передбачає заборону на організацію концертів, крім тих подій, які проводять заклади культури, для яких концертна діяльність протягом останнього року є основним видом діяльності відповідно до КВЕД.

«Ми проти встановлення вибіркових карантинних обмежень та дискримінації організаторів концертів. Не виривайте у нас право на працю і виживання. Вимагаємо розробки державної політики, яка врятує музичну індустрію під час повної зупинки!», — сказано в заяві організаторів мітингу, поширеній напередодні.

Посмотреть эту публикацию в Instagram
3.9.2020
Публикация от Оля Полякова (@polyakovamusic)

«Ми довго терпіли, дотримувалися всіх обмежень, поважаючи думку і позицію влади. Ми повністю були зупинені, за що не отримали жодних компенсацій при утриманні наших співробітників, потім організовували концерти з дотриманням вимог Уряду розміщення однієї людини на 5 кв.м. Але з останніми діями КМУ у вигляді Постанови 720 від 26.08.20, що обмежують права і свободи громадян, гарантовані Конституцією України, ми не можемо миритися. Тепер організаторів поділяють ще й за ознакою основного або не основного КВЕД для боротьби з пандемією (хоча при реєстрації це формальність, а КВЕДи потрібні тільки для статистики). Це рішення остаточно зламає музичну індустрію в Україні», — пояснюють вони.

Протестуючі також запустили в Мережі флешмог з тегом #наснечують. Таким чином всі бажаючі можуть підтримати акцію. Свої відео звернення вже записали Alyona Alyona, YUKO, Sunsay і ін. На них вони мовчать.

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...