Вчені заявили про потенційну небезпеку коронавірусу для тканин мозку. Про це повідомляє американський телеканал CNBC, передають Патріоти України.
За словами доктора медицини Скота Готліба, який працює в компанії Pfizer, що є виробником вакцин проти Covid-19, він візуалізував мозок до і після коронавірусної інфекції. Також проведений дослідниками експеримент показав певну втрату мозкової тканини, яка може мати довгострокові наслідки.
Крім того, відповідне руйнування мозкової тканини пояснює, чому пацієнти з Covid втрачають нюх. "Зменшення кількості тканини сталося в областях мозку, які розташовані поблизу місць, відповідальних за запах. Це свідчить про те, що втрата запаху - це лише ефект більш первинного процесу”, - каже медик.
Також доктор додав, що симптоми цього процесу, як-от втрата нюху, можуть минути, але тканина більше ніколи не відновиться, якщо вона справді була знищена в результаті дії вірусу.
Втрата нюху стала яскравим симптомом хвороби COVID-19, тож тепер питати у когось чи не зник нюх або смак, чи нюхати все навколо вдома у разі появи інших симптомів, — цілком нормально.
Здавалося б, втратити нюх не так вже й страшно. Це виглядає дрібницею, особливо якщо порівняти з високою температурою, сильним кашлем чи вбивчою слабкістю, які може спричинити COVID-19. Утім, це зовсім не так. Втрата здатності відчувати запахи, а разом з тим й смаки, може сильно погіршувати якість життя — через брак відчуттів та навіть можливості насолоджуватися їжею.
У Китаї почали робити нову каву, яку готують на основі варених свинячих кишок. Про це 25 червня повідомило медіа SCMP. Так кафе на південному заході Китаю в Цзяньюй, невеликому місті провінції Сичуань, опинилося в центрі уваги завдяки новій каві, яку т...
Тренер Юрій Вернидуб, який покинув криворізький Кривбас, поділився планами на майбутнє. Зокрема, тренер спростував чутки про пропозиції від клубів Казахстану та Азербайджану, повідомляють Патріоти України з посиланням на Sport-express.ua. Вернидуб дода...