"Ви - як хочете. Я - не прийматиму": Як настоятель Києво-Печерської Лаври відмовляє вірян від вакцинації (відео)

В мережі оприлюднили фрагмент відеозапису велелюдної проповіді настоятеля підконтрольної церкві Московського патріархату Києво-Печерської Лаври, єпископа УПЦ МП Павла (Лебедя), в якому той торкається теми антикоронавірусної вакцинації, передають Патріоти України.

Єпископ, зокрема, каже що до нього з таким питання звернувлася одна з вірянок. "Я відповів їй: "Я не говоритиму Вам - приймайте або не приймайте. Одним скажеш - не приймайте, кажуть: "Він чекає на нашу смерть". А іншим скажеш - не приймайте: "Ні, він хоче нашої смерті".

Тому я відповів: "Ви - як хочете. Я - не прийматиму. Господь влаштує моє життя тільки в покаянні і причасті тілом Христовим", - зазначив настоятель Лаври.

При цьому він назвав коронавірусну пандемію випробуванням, спрямованим на теми "аби відірвати від Бога і від святого храму". Коли було здійснено даний запис не ззаначається. На фейсбук його виклав священик Православної церкви України Олег Горбовський з міста Генічеська, що на Херсонщині. Слова єпископа УПЦ МП про вакцинацію він назвав "класикою жанру".

"Це висновок лікарів": Віталій Капранов назвав причину раптової смерті свого 56-річного брата-близнюка

четвер, 18 квітень 2024, 15:27

Український письменник та публіцист Віталій Капранов назвав причину смерті свого 56-річного брата-близнюка Дмитра, який пішов з життя 16 квітня, передають Патріоти України. Раптова смерть Дмитра Капранова стала справжнім шоком для українського суспільс...

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...