Ви будете здивовані! Вчені пояснили, чому з віком вуха та ніс починають виглядати більшими

Напевно, більшість із вас помічали, що з віком вуха та ніс людини виглядають більшими, ніж ви звикли. Чому це відбувається та що на це впливає? Насправді ніс і вуха не ростуть. А зовнішній вигляд цих органів змінюється, оскільки з віком у людини зменшується вироблення колагену, пише Huff Post, передають Патріоти України

За слова експертів, кінчик носа більше опускається, створюючи ілюзію, що він стає довшим, і людина помічає більше кісткових виступів, тому що відбувається втрата частини м’яких тканин або жиру навколо кісток і хрящів."З часом сила тяжіння бере своє, а також зменшується вироблення колагену, що призводить до зниження еластичності шкіри", – пояснює доктор Джейкоба Рінкінена, сертифікованого пластичного хірурга Baptist Health Jacksonville.

Отже, так, ваш ніс може стати трохи довшим, коли його кінчик провисає, а горбик (кісткова шишка, яка у деяких людей є на переніссі) може стати більш виразною.

"У вашому носі є кісткова структура, структура хряща, структура м’язів і структура шкіри. Коли ви старієте, ваша кістка починає розсмоктуватися, тож ви втрачаєте частину цієї кісткової структури, і в результаті все починає рухатися в напрямку сили тяжіння", – говорить доктор Муніб Шах, дерматолог з Нью-Йорка.

Вас може зацікавити:У Києві на Печерську під час руху загорівся легковик: у соцмережах повідомили про вибух. Відео

Вас може зацікавити:Легендарна українська гімнастка крала, щоб вижити, вибила місце на Олімпіаді та чекала на зустріч зі Сталіним: історія першої чемпіонки

Що ж стосується вух, то насправді лише одна їх частина змінюється з часом: мочки. Сила тяжіння з роками впливає на частки, і м’які тканини в них втрачають свій тонус і еластичність із віком. Особливо це стосується людей, які все життя носили важкі сережки.

Це ілюзія. Стало відомо, чому ваші вуха та ніс з віком виглядають більшими

"Хоча довші мочки можуть створювати враження, що ваші вуха виросли, це лише ілюзія", – говорить доктор Джеффрі Маркус, керівник відділу пластичної, щелепно-лицевої хірургії та хірургії порожнини рота в Школі медицини Університету Дьюка.

За словами лікаря, до 8-9 років вуха становлять близько 90% розміру дорослого, тому багато дітей виглядають так, ніби у них великі вуха.

"Отже, якщо ви вимірюєте вухо 10-річної дитини та вуха їхніх батьків зверху вниз, вони часто мають однаковий розмір. Вуха не ростуть до кінця життя", – пояснює він.

"Це так не працює": Бойовий медик різко висловився про мобілізацію в Україні

субота, 19 жовтень 2024, 23:40

Більшість цивільних українців неготова поступатися Росії територіями і водночас неготова брати безпосередню участь у війні. Про це бойовий медик бригади “Азов” на позивний “Око” розповів в ексклюзивному інтерв’ю TSN.ua. Військовий розповів, що незадово...

На працівників ТЦК знайшли управу? Новий наказ Міноборони має обмежити незаконний тиск на військовозобов'язаних

субота, 19 жовтень 2024, 23:25

В Україні уповноважені представники Терцентрів комплектування і соціальної підтримки тепер зобов'язані перевіряти військово-облікові документи з відеофіксацію. Він буде в нагоді, якщо сторонам доведеться доводити застосування протиправних/невідповідних...