Вибіркове підвищення соцстандартів: Українцям розповіли, хто може розраховувати на нову щомісячну надбавку у 10%

Пенсія буде вищою на 10%: українцям розповіли, хто може розраховувати на щомісячну надбавку - today.uaУкраїнці, які мають статус почесних донорів, можуть розраховувати на надбавку до щомісячних виплат. Розмір цієї надбавки становить 10% прожиткового мінімуму. Якщо при цьому пенсіонер має ще й наднормативний стаж роботи, то його пенсія може бути значно вищою, ніж у його ровесників, які отримували таку саму зарплату, проте не мають цих переваг, зазначають Патріоти України.

Про це розповіло профільне видання napensii, показавши, яку щомісячну надбавку може отримувати жінка, що має 51 стаж роботи і звання Почесного донора.

Наднормативним вважається стаж роботи понад 30 років для жінок та понад 35 для чоловіків. Однак у конкретному прикладі наднормативним буде вважатися стаж, який перевищує 20 років, адже для старших пенсіонерів діють інші нормативи (20 і 25 років).Пенсія буде вищою на 10%: українцям розповіли, хто може розраховувати на щомісячну надбавкуОтже жінка заробила 31 рік наднормативного стажу. Один рік наднормативного стажу "коштує" 1% прожиткового мінімуму для людей непрацездатного віку. Таким чином, із грудня нинішнього року надбавка за рік понаднормативного стажу становить 19,34 гривні. А для пенсіонерки, яка має 31 рік такого наднормативного стажу, щомісячна надбавка за нього становитиме 599,54 гривні.

Крім цього жінка отримує надбавку як Почесний донор. Ця надбавка істотніша, ніж за рік наднормативного стажу. Вона становить 10% від офіційного прожиткового мінімуму, встановленого в Україні. Тут береться за основу не прожитковий мінімум для людей похилого віку, а середній для всіх вікових груп. Наразі він дорівнює 2393 гривні. Отже, 10% від нього дорівнюватимуть 239,3 гривні.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...