"Викладачі та студенти обурені, але...": Київський виш відреагував на "мовний" скандал з Євгенією Більченко

У Національному педагогічному університеті ім. Драгоманова анонсували засідання профспілкового комітету, організації «Просвіта», і комісії з академічної етики, на яких буде обговорюватися позиція викладача філософії та культурології Євгенії Більченко, яка назвала Україну «американської колонією», повідомляють Патріоти України.

«Значна частина студентів, представників студентських самоврядних організацій та професорсько-викладацького складу висловилися за неприпустимість роботи викладача з такими переконаннями в НПУ імені М.П. Драгоманова», - заявив глава Профкому співробітників навчального закладу Іван Горбачук.
При цьому він підкреслив, що не дивлячись на заподіяні іміджу навчального закладу збитки, у ВНЗ планують діяти відповідно до законодавства. Таким чином, після громадських обговорень питання винесуть на засідання Вченої ради університету імені Драгоманова, яка і прийме остаточне рішення про подальшу кар'єру викладача у вищому навчальному закладі.
У свою чергу мовний омбудсмен України Тарас Кремінь упевнений, що в історії з заявами професора Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Євгенії Більченко питання далеко не мовного характеру, а деструктивного, тому допустив необхідність звернення в СБУ. У коментарі LIGA. Life він також нагадав, що Більченко протягом останніх років перебуває в базі «Миротворець» як одна з тих, хто поширює неправдиву інформацію.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...