Викрали речі на суму понад 1 мільйон євро: В Іспанії затримали українців та росіян, які грабували біженців з України

В Іспанії поліція заарештувала злочинне угрупування, яке грабувало будинки біженців, які втекли від війни в Україні. Про це інформує The Local, передають Патріоти України.

Відомо, що зловмисники викрали речі на суму понад 1 мільйон євро. "Десять підозрюваних спеціалізувалися на таких жертвах, оскільки вони зазвичай привозять усі свої заощадження і цінності", - йдеться в заяві іспанської поліції.

Зазначається, що зловмисники проникли в сім будинків українських біженців у східних провінціях Аліканте і Мурсія на середземноморському узбережжі Іспанії. Зокрема, їм вдалося знайти вкрадені речі та готівку на суму 1,25 млн євро. Серед вкраденого - колекція марок вартістю приблизно півмільйона євро, ювелірні вироби та комп'ютери.

Крім того, угруповання підозрюють у використанні трекерів, встановлених на автомобілях жертв, щоб вивчати їхній розпорядок дня і визначати, коли їх немає вдома. У ході розслідування було заарештовано сімох українців і трьох росіян.

Нові правила: Мін'юст назвав число засуджених за вбивство, які отримають право вийти достроково

п’ятниця, 17 травень 2024, 14:59

Потенційний мобілізаційний резерв - це 2,2 тис. осіб, засуджених за вбивство. Такі дані назвала заступниця міністра юстиції Олена Висоцька у інтерв'ю з "Главкомом". «Наразі картина щодо ув’язнених за статтею 115 Кримінального кодексу («Умисне вбивство»...

Якщо у чоловіка немає військового квитка з собою: Яке покарання передбачено законом

п’ятниця, 17 травень 2024, 14:37

Від 18 травня чоловіки повинні носити з собою військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов'язаного. Якщо цього документа не буде з собою - можуть виписати повістку. Адвокат Роман Сімутін пояснив всі нюанси. "Відповідальність за відсутніс...