Викинули з "Титаніка" за день до катастрофи: Пляжники в Канаді знайшли пляшку з листом 1912 року - текст і висновки вчених викликають мурахів на шкірі

Група вчених з Університету Квебека (UQAR) вивчає лист, знайдений у пляшці на пляжі біля скель Хоупвел-Рокс. Вони припускають, що свого часу його "відправили" з "Титаніка" за день до катастрофи, передають Патріоти України.

На сайті університету уточнюють, що запечатану пляшку знайшла сім'я відпочиваючих знайшла ще в 2017 році. У ній опинився лист від 13 квітні 1912 року, написаний Матільдою Лефевр. Фахівцям вдалося з'ясувати, що в квітні того року дівчинка з таким ім'ям піднімалася на борт "Титаніка".

Матильда була пасажиркою третього класу і разом з родиною прямувала до Нью-Йорка. Про це дівчинка також згадувала у своєму листі: "Я кидаю цю пляшку до моря посеред Атлантики, - написала вона. - Ми маємо прибути до Нью-Йорка через кілька днів. Якщо хтось знайде її, повідомте про це родині Лефевр у Левен". У ніч з 14 на 15 квітня "Титанік" затонув. Наскільки відомо, нікому з родини Лефевр вижити не вдалося.

Вчені підтвердили справжність пляшки, воску, паперу, а найближчим часом мають намір зв'язатися з родичами загиблих. Що правда, дослідників досі бентежить почерк у листі - він нібито не відповідає тому, як вчили писати дітей у французьких школах того часу. У зв'язку з цим в університеті також розглядають версію, що Матильда могла попросити допомогти їй з листом когось іншого.

Катастрофа, яка сталася в ніч з 14 на 15 квітня 1912 року, за різними даними забрала від 1495 до 1635 життів. До 20 грудня 1987-го, коли зазнав аварії філіппінський паром "Донья Пас", який забрав життя понад чотирьох тисяч осіб, крах "Титаніка" залишався найбільшою за кількістю загиблих катастрофою на морі в мирний час.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...