Винен був збіг обставин: Відома письменниця розповіла, як її переслідували за часів Януковича

Марія Матіос поскаржилась на те, що суди, які тривали два роки, забрали багато її здоров’я.

Марія Матіос. Фото: Главком.

Відома письменниця, колишня народна депутатка Марія Матіос в інтерв’ю розповіла деталі свого переслідування за часів президента Віктора Януковича, повідомляють Патріоти України.

За словами письменниці, проблеми у неї почалися після виступу на церемонії вручення Шевченківської премії. «Лауреатка (Оксана Пахльовська. – Ред.) не мала можливості приїхати на церемонію вручення, тому я мала зачитати її виступ. Виступ Пахльовської був складений суціль із цитат Шевченка, які найточніше характеризували Україну 2010 року після обрання двічі незасудженого. Янукович недопетрав, а от його клеркині, як люблять тепер казати «особенно модні», в’їхали. А це ж було рівно через 10 днів після його інаугурації. Цей текст розколов Чернечу гору, бо був такої точності і передбачення. Але ж його читала я... До всього ж я, як заступник голови Шевченківського комітету, за кілька днів надрукувала дуже гостру статтю в «Україні молодій» стосовно тієї церемонії вручення найвищої державної нагороди, коли дали слово голові профспілок України і не дали тодішньому голові Комітету», - згадує Матіос.

За словами письменниці, після церемонії на неї почали шукати інформацію, писати наклепи та звільнили з роботи у день презентації її книги. «Посилали гонців у лікарню, де я лікувалася кілька місяців до цього. Ходили по сусідах. А що вже писали! Це був час гонитви за мною цілого сонму співробітників МВС часів міністра Могильова, порушення кримінальної справи проти мене за слово «фалос» у документальній книжці «Вирвані сторінки з автобіографії». З роботи звільнили у день презентації моєї книжки, суди призначали у день прильоту з гастролей зі США з виставою «Солодка Даруся», - додала Матіос.

Також, письменниця поскаржилась на те, що суди, які тривали два роки, забрали багато її здоров’я. «Я потім сміялася, що насправді я стала першим «репресованим» держслужбовцем третього рангу за часів Януковича, бо тоді на мене натруїли всіх: МВС, КРУ, прокуратуру. І, до речі, я була першою позивачкою в Україні, яка до суду викликала свідком чинного президента України... Я виграла дев’ятий суд. Ця історія тривала майже два роки. Вона у мене забрала здоров’я. Але я легше була би вмерла, аніж схилила би голову. Це було загартування силою волі і відчуттям своєї справедливості», - розповіла письменниця.

Джерело: Главком

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...