Вирішуватимуть, чи вбивати голубів: В одному з міст Німеччини пройде незвичний референдум

У німецькому місті Лімбург пройде референдум щодо того, чи потрібно вбивати місцевих голубів. Про це пише Bild, передають Патріоти України.

Влада міста серйозно перейнялася проблемою зростання популяції голубів. Згідно з підрахунками, в Лімбурзі проживає від 700 до 1000 голубів. У комітеті з охорони навколишнього середовища вважають, що це занадто багато.

Спочатку чиновники хотіли скрутити шиї декільком сотням голубів, проте про їхні плани дізналися зоозахисники.

Після протестів зоозахисників питання щодо майбутнього голубів вирішили винести на референдум. Голосування заплановане на 9 червня 2024 року, воно пройде разом із виборами до Європарламенту.

У листопаді минулого року міська рада схвалила план, відповідно до якого птахів збиралися заманити у спеціальний голуб'ятник за допомогою їжі: потім особа зі спеціальним дозволом мала вбивати птахів, скрутивши їм шию. У відповідь зоозахисники почали збирати підписи, щоб завадити планам місцевих урядовців.

Зоозахисники, у свою чергу, пропонують замість вбивства птахів запровадити так звану "аугсбурзьку модель", коли голубів ловлять, тимчасово тримають у спеціальних приміщеннях та піклуються про них. А яйця, які вони відкладають, забирають та замінюють муляжами. Такий контроль за народжуваністю поступово зменшує кількість птахів.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...