Вирішуватимуть, чи вбивати голубів: В одному з міст Німеччини пройде незвичний референдум

У німецькому місті Лімбург пройде референдум щодо того, чи потрібно вбивати місцевих голубів. Про це пише Bild, передають Патріоти України.

Влада міста серйозно перейнялася проблемою зростання популяції голубів. Згідно з підрахунками, в Лімбурзі проживає від 700 до 1000 голубів. У комітеті з охорони навколишнього середовища вважають, що це занадто багато.

Спочатку чиновники хотіли скрутити шиї декільком сотням голубів, проте про їхні плани дізналися зоозахисники.

Після протестів зоозахисників питання щодо майбутнього голубів вирішили винести на референдум. Голосування заплановане на 9 червня 2024 року, воно пройде разом із виборами до Європарламенту.

У листопаді минулого року міська рада схвалила план, відповідно до якого птахів збиралися заманити у спеціальний голуб'ятник за допомогою їжі: потім особа зі спеціальним дозволом мала вбивати птахів, скрутивши їм шию. У відповідь зоозахисники почали збирати підписи, щоб завадити планам місцевих урядовців.

Зоозахисники, у свою чергу, пропонують замість вбивства птахів запровадити так звану "аугсбурзьку модель", коли голубів ловлять, тимчасово тримають у спеціальних приміщеннях та піклуються про них. А яйця, які вони відкладають, забирають та замінюють муляжами. Такий контроль за народжуваністю поступово зменшує кількість птахів.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...